Viking vandt lokalderbyet mod RIK fredag aften med 3-2. Arkivfoto: Berit Hvassum

Viking vandt tæt lokalderby over RIK

FODBOLD

Det blev en tæt kamp mellem Viking og RIK i Bornholms Brand Ligaen (Bornholmsserien) fredag aften. Der var mødt en del tilskuere op på Rønne Stadion Nord, og de fik i alt set fem mål. Et enkelt af dem kom i første halvleg, hvor RIK lidt heldigt scorede til 1-0 efter 35 minutter. Målet kom i en situation, hvor RIK’s Nicolai Riis Rander forsøgte sig med noget, der lignede et indlæg, men bolden røg så ind i målet i stedet for, hvilket fuldstændig snød Viking-målmanden.

RIK dummede sig dog kort før pausefløjtet, da Nikolaj Møller Rømer formår at brokke sig til et gult kort efter en kendelse, hvor dommeren ellers havde dømt frispark til RIK. Viking udnytter overtallet i de første ti minutter af anden halvleg til at udligne, men RIK kommer godt med igen, da holdet bliver fuldtalligt og formår at score til 2-1 efter 65 minutter efter et flot angreb, hvor Nicki Holm har sidste fod på bolden.

Efter 80 minutter dummer RIK sig endnu engang, da målmanden holder bolden for lang tid i hænderne inde i feltet, og derfor dømmer dommeren et indirekte frispark. Viking formår at udnytte situationen med et mål, som Mathias Larsen står noteret for, og da RIK’s Nichlas Falk Poulmann får et gult kort et par minutter senere efter en for sen tackling, så har Viking pludselig en god chance for at få alle tre point med hjem.

Det lykkes da også, da Viking to minutter før tid får headet bolden i kassen til slutresultatet 3-2. Dermed indtager Viking nu førstepladsen i Bornholms Brand Ligaen med 16 point efter otte kampe, mens RIK ligger på femte- og næstsidstepladsen med otte point efter otte kampe. Knudsker har dog søndag muligheden for at tage førstepladsen tilbage med en sejr over Nexø på udebane.