Lasse Holmgaard er nu fortid hos BK Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Formand om Holmgaards trænerskifte til Brønshøj: ‘Tillykke til Lasse’

Formanden for DBU Bornholm, Lars Albæk, erkender, at han er overrasket over, at Lasse Holmgaard nu har valgt at stoppe som træner for kvindeoverbygningsholdet BK Bornholm, da den tidligere NB Bornholm-træner havde givet udtryk for, at det var et langsigtet projekt, han havde gang i med damerne.

FODBOLD

Formanden for DBU Bornholm, Lars Albæk, erkender, at han er overrasket over, at Lasse Holmgaard nu har valgt at stoppe som træner for kvindeoverbygningsholdet BK Bornholm, da den tidligere NB Bornholm-træner havde givet udtryk for, at det var et langsigtet projekt, han havde gang i med damerne.

– Det havde vi alle sammen indtryk af, at det var tilfældet, siger Lars Albæk, som dog stadig glæder sig over, at Lasse Holmgaard satte kvindeholdsprojektet i søen.

– Jeg synes jo bare, at det var fantastisk, at han ville træne holdet, for det synes jeg jo virkelig var en prioritering af fodbolden for kvinder herover. Og lige nu er jeg da bare glad for, at vi er nået dertil, hvor vi er med hans hjælp, siger han.

Lasse Holmgaard havde en vision om at føre det bornholmske hold op i den bedste række i Danmark inden for en tidshorisont på 10-15 år. Så lang tid havde Lars Albæk dog ikke regnet med, at Lasse ville være træner for kvinderne, erkender DBU Bornholm-formanden.

– Med Lasses baggrund og træneruddannelse og med det, han har trænet før, så vidste jeg da godt, at vi – og her mener jeg bornholmsk fodbold – havde Lasse til låns. Men jeg havde nu ikke regnet med, at det kun var for så kort tid,

Ærgerligt det sker midt i sæsonen?

– Ja, men der er jo mange ting i fodboldens verden, der aldrig er passende eller er god timing. Man kan eksempelvis sidde og have en plan, inden sæsonen går i gang, men hvis resultaterne ude på banen er en anden, så må man justere målsætningerne. Det er vilkårene.

– Og her har Lasse så fået et tilbud, han simpelthen ikke kunne sige nej tak til. Det, tror jeg, de fleste godt kan sætte sig ind i. Hvis man gerne vil leve af at være fodboldtræner, og der så kommer en mulighed for det, så er det forståeligt, at han tager imod det tilbud.

– Og Brønshøj er jo en traditionsrig klub, det er en af de større klubber i København, og de har jo fortsat ambitioner. Det er en spændende udfordring for Lasse. Og det skal vi bare være stolte af på Bornholm, at vi kan sige, vi har en træner på det niveau. Og hvis Lasse kommer på rette vej med Brønshøj, hvorfor skulle han så ikke også kunne komme langt i trænerkarrieren?, siger DBU Bornholm-formanden.

– Så der er reelt ikke så meget andet at sige end tillykke til Lasse.