28 deltagere stillede op til Cross Trail Maratons fjerde og sidste etape, der blev afviklet på motocrossbanen i Almindingen. Foto: Berit Hvassum

Trods færre deltagere end ventet – Tejn IF er opsat på nyt arrangement

LØB

Masser af bakker og stejle nedløb.

Det var det, der var konceptet, da Tejn Idrætsforening i weekenden genoptog et udfordrende etapeløb på en hel og en halv maraton over fire etaper.

– Vi gør det, fordi vi synes, det her er et af de fedeste løb, vi har lavet. Det har vi altid syntes, siger løbsleder Lene Møller fra Tejn IF.

Senest blev løbet afviklet i 2013, dengang hed det Cross Maraton, nu er det tilbage igen, denne gang med navnet Cross Trail Maraton.

Samme deltagerantal som for syv år siden kunne løbet dog ikke trække – ikke engang når man tager et deltagerantal på de maksimale 49 tilladte løbere på grund af covid-19 i betragtning.

– I dag er der kun 28, i går var vi lidt flere, men det er skuffende, medgiver Lene Møller.

Cross Trail til næste år

Løbslederen fortæller desuden, at flere af de deltager, der kommer ovrefra, har været nødt til at afstå fra søndagens etape for at tage færgen hjem søndag på grund af udsolgte afgange. Det ændrer dog ikke på, at løbet højst sandsynlig bliver til noget igen til næste år.

– Vi kunne rigtig godt tænkte os at få skudt det i gang igen. Men jeg ved ikke, om det er fordi, det er over to dage, at der ikke har været så mange. Den tager vi i aften til evalueringen, siger Lene Møller.

Løbets første to etaper foregik lørdag omkring Vang, mens søndagens to starter foregik fra henholdsvis Åremyr og motocrossbanen i Almindingen. Sidste etape var i øvrigt identisk med det sted, som man også brugte første gang, løbet blev afviklet i 2010.

– Det er der faktisk nogen, der kunne huske, nogen der kom ovrefra, men som desværre også er dem, der måtte rejse hjem, siger Lene Møller.

Løbet bød lørdag deltagerne på en maraton på 1.000 højdemeter i alt, mens søndagens samlede højdemeter “blot” lød på 500. Til gengæld var der masser af mudder på den 1,8 kilometer lange crossbane, da de 28 deltagere skulle ud på henholdsvis tre og seks omgang på løbets allersidste etape.

 

Kaj Aage Munk og Janne Rasmussen fra Guldborgsund nyder de bornholmske bakker. Søndag på en meget mudret motocrossbane i Almindingen. Foto: Berit Hvassum

Løberne fra Guldborgsund kommer tilbage

5 timer og 11 minutter har de brugt om hver deres halve maraton.

Kaj Aage Munk og Janne Rasmussen kæmper sig rundt på motocrossbanen i Almindingen. Det er hårdt, men alligevel nyder de det.

– Bornholm er den mest fantastiske ø at løbe på, og naturen er så unik, siger Janne Rasmussen og fortsætter:

– Nu kommer vi jo fra det flade Falster, så vi får jo en udfordring, hver gang vi kommer herover. Den her tur med Tejn IF, den har godt nok været fantastisk, den havde vi aldrig selv fundet på.

– Det er så fedt, selv om den i dag var hård, tilføjer Kaj Aage Munk.

– Ja, vi kan vel højst finde 50 højdemeter på Falster, siger Janne Rasmussen.

Guldborgsundløberne har stillet med fire deltagere i weekendens Cross Trail Maraton og valgte turen, fordi årets Hammer Trail i foråret blev aflyst på grund af covid-19.

– Jeg læste om løbet og havde måske ikke lige fået sat mig ind i, hvor hårdt det var, men vi ville bare af sted, griner Kaj Aage Munk, der dog ikke har ladet sig skræmme mere end, at næste løb hos Tejn IF allerede er booket.

– Vi kommer til foråret og løber Hammer Trail, vi har allerede bestilt sommerhus og det hele, lyder det fra Guldborgsund-løberen.

 

Bagerst er fætrene Sonne på vej rundt på motocrossbanen i Almindingen. Foto: Berit Hvassum

Fætre fuldfører halvmaraton

Fætrene Alexander Kleine Sonne og Arn Brask Sonne på henholdsvis otte og ni år fuldførte i weekenden deres første halvmaraton. Og hvilken en … Tejn IF’s Cross Trail-løb.

– Far, skal vi ikke gøre det her hvert år, fortæller, Ro Kleine Sonne, at sønnen Alexander spurgte efter 2. etape lørdag.

Søndag eftermiddag er begge drenge trætte, men også helt sikre på, at de kommer igennem og vil gøre det igen.

– Jeg har løbet det her løb for nogen år siden, så jeg tænkte, at i år skulle jeg prøve det med børnene, siger far og onkel, Ro Kleine Sonne.

Familien Sonne har sommerhus på øen og er kommet på Bornholm igennem mange år, og for dem hører ferie og løb sammen. Lørdag løb mor og lillebror Kleine Sonne således også med.

– Du finder ikke sådan et løb andre steder i landet, siger Ro Kleine Sonne.