Oscar Kristensen og Laura Hulgaard vinder cross trail-maraton

LØB

Den 21-årige Tejn-løber Oscar Kristensen, der til dagligt bor i København, vandt sikkert weekendens Cross Trail over en maraton.

– Den var hård, den her, fordi man skal løbe to etaper på samme dag, sagde vinderen straks efter målgang.

Løbet, der bliver arrangeret af Tejn IF, foregik over fire etaper fordelt på to lørdag og to søndag. Her blev Oscar Kristensen noteret for en sluttid på 4 timer og 47 minutter.

Oscar Kristensen fører feltet an og vinder samlet hos herrerne. Foto: Berit Hvassum

– Jeg har løbet en almindelig maraton på 3 timer og 9 minutter, men det kan ikke sammenlignes med et almindeligt løb, for her løber du i bakker og i vand, og selv om man får pause imellem hver etape, er det ikke nok til, at man kan løbe rigtig hurtigt, fortæller Oscar Kristensen.

Løberne på en hel maraton er på de fire etaper samlet blevet udfordret med mere end 1.500 højdemeter. På den sidste etape på motocrossbanen i Almindingen blev deltagerne desuden udfordret med masser af mudder. Noget løbets hurtigste kvinde mærkede.

– Det er helt vildt. Det kræver så meget styrke at komme op over de bakker her, siger Laura Hulgaard, der vandt med en samlet sluttid på 5 timer 13 minutter.

– Mentalt er det også hårdt, for det er jo, som om banen ingen ende vil tage, og det er svært at finde ud af, hvor langt man er, siger Laura Hulgaard, der ligesom de andre maratonløber skulle seks gange rundt på den 1,8 kilometer lange motocrossbane.

Der blev også løbet halvmaraton, og her var Viking Atletiks Sanna Nielsen hurtigst af alle, da hun brugte 3 timer og 9 minutter.

– Jeg synes, det er fint, det er lidt op og ned, så får man restitueret lidt indimellem, det kan mine knæ godt lide, siger Sanna Nielsen, der er tilbage igen efter næsten tre års konkurrencepause.