Mathias Jensen har fået to nye spillere til sin RIK-trup, som de unge spillere kan læne sig op ad. Arkivfoto: Berit Hvassum

RIK-træner inden opgør mod Græsrødderne: ‘Vi går meget hårdt efter at vinde, uanset hvilket hold de kommer med’

FODBOLD

Lørdag klokken 15.30 på ØBM Arena i Rønne spiller de to bundhold RIK og Græsrødderne mod hinanden i Københavnsserien for herrer. RIK-træner Mathias Jensen fortæller til Bornholms Tidende, at rønnemandskabet kan stille op i næsten stærkeste opstilling ligesom i sidste weekends kamp mod topholdet FB, som endte 0-0 på udebane.

Forsvarsspilleren Nichlas Poulman er blevet sin skade kvit, men til gengæld er to andre spillere, som var med i den seneste kamp, blevet skadet i løbet af ugen. Almir Numanovic er heller ikke blevet klarmeldt endnu.

RIK møder Græsrødderne, der er et hold, som blandt andet består af tidligere professionelle danske fodboldboldspillere som eksempelvis Mads Laudrup. Det er dog ikke helt nemt at vide, hvem fra Græsrødderne som skal spille kampen, fortæller Mathias Jensen.

– De (Græsrødderne, red.) har en trup på 40-45 mand, og ofte er der udskiftning på halvdelen af holdet fra kamp til kamp. Det er noget med, at spillerne melder sig til kampene, man bliver ikke udtaget som på et normalt hold, siger han.

– Er det de 14 bedste, så er det jo et vanvittigt godt hold, vi skal møde, men er det fra den nedre halvdel, så er det jo gamle mænd, som måske har lidt for mange kilo på kroppen, vi skal op imod. Så det kommer helt an på, hvilke spillere der kommer, siger han og fortæller, at han forbereder sig på, at det er det bedste hold, som Græsrødderne stiller op med, og at han i øvrigt tror på point i kampen, uanset hvordan modstanderholdet ender med at se ud.

– Vi går meget hårdt efter at vinde, uanset hvilket hold de kommer med. I sidste weekend var vi næsten fuldtallige med stærkeste hold, og der synes jeg, at vi får vist, at vi kan mere end bare at være med i rækken. Så når vi spiller på hjemmebane, så går vi ud for at vinde, for når vi stiller med det stærkeste hold på hjemmebane, så kan vi spille op med alle hold i rækken, vil jeg vurdere, siger RIK-træneren.

Har fået tilgang af to nye spillere

RIK formåede endelig at holde nullet i den seneste kamp, og det skyldtes blandt andet, at RIK har fået tilgang af en ny målmand, der hedder Oliver Haslund, og en ny midterforsvarer, der hedder Rijad Alibasic, som begge hovedsageligt bor i København.

– Det er jo dejligt, at når de så kommer ind og spiller første kamp, så kan man se, at det giver et resultat. At de begge to går ind og leverer, og at vi får holdt nullet og får point, så det var en god start, siger han.

De to nye spillere er henholdsvis 20 og 23 år gamle, men trods deres unge alder er de alligevel nogle af de mest erfarne på RIK-holdet, fortæller Mathias Jensen.

– De er gamle i vores trup, kan man sige, for vores yngste er 16-17 år, siger han.

RIK har en del unge spillere i truppen, og derfor glæder træneren sig over, at der nu er to nye, erfarne spillere, de kan læne sig op ad.

– De senere år har det været vigtigt for mig at få de unge ind på et hold, der fungerer. Og så har de kunnet blomstre derfra, fordi de ofte har haft nogle erfarne at støtte sig op ad. Der skal helst maksimalt være én, to eller tre unge, der spiller samtidigt, men når vi har været oppe på over halvdelen af holdet, som er unge, der spiller samtidigt, som det har været i denne sæson, så er det, at det bliver svært, og det har ikke været rimeligt for de unges udvikling, at det har været sådan, siger han.