Foto: Berit Hvassum

Første afdeling af memorial ligger til højrebenet for Brad Peak

TRAVTIPS

Lørdag køres en af årets store begivenheder Erling Rugges Memorial på Bornholms Brand Park til minde om banens tidligere formand Erling Rûgge. Der er tre indledende afdelinger, hvor de fire bedste fra hver afdeling kvalificerer sig til den afsluttende finale, der afvikles som dagens sidste løb. På grund af coronarestriktionerne er løbene denne gang delt op i tre afdelinger startende med første løb klokken 11.

1. løb:

Daisy H J hat været helt forrygende godt gående i denne sæson med foreløbig fem årssejre, den sjette kan komme her selvom konkurrencen med dobbelttillæg er blevet lidt skarpere. Blackbird S har i seneste starter vist fremgang og var fin ved sejren sidst, så den kan blive svær at fange. Efter en flot banedebut med føring fra start til mål, så var Catch Me Will ikke som bedst sidst dog på en vanskelig bane, så den start skal man nok bare se bort fra. Derefter Unik Sølvtop og Elia.

2. løb:

Winston W M var rigtig fin ved sejren i sidste monte løb, hvor den enkelt førte fra start til mål, så det ligner en gentagelse fra spor et. I det lille felt på blot fem deltagere er det nok Mccabe med Kristina Hansen i sadlen, der er værste konkurrent, da den ligefrem elsker denne form for løb. Von Gladiator med Terese Møller er løbets outsider.

3. løb:

I formiddagens sidste løb får Fitou et forsigtigt vindertip, idet den starter alene i grundvolten og faktisk var fin i debuten, der dog endte i galop. Emily K har været rigtig fin i sine hidtidige starter, der foreløbig tæller tre sejre. Den virker utrolig stabil og vil på ny være med helt fremme. Den nykårede 3-årsmester Foxie Hill har Mads Petersen tilbage i vognen og skal nok være med i afgørelsen. En der kan snyde dem alle er Bad Shadow, det kræver dog, at den holder sig i rette gangart hele vejen, hvilket den ikke er meget for.

4. løb:

Første afdeling af Erling Rûgges Memorial ligger til højrebenet for Brad Peak, der jagter årets femte sejr. Den er hurtig fra start og udnytter det gode startspor til at tage spids og så føre løbet ud. Lykkes det så vil den få spor et i finalen, og så vil det blive spændende at se, om den kan holde hele vejen. Capana Østervang kan også flytte sig i startmomentet og kan måske snyde vindertippet. Cimba Brogård og Faith Hornline bejler til de sidste billetter til finalen.

5. løb:

Cerosso var helt forrygende sidst i et stayerløb, hvor den på trods af startgalop alligevel var i stand til at vinde overlegent. Den får vindertippet, men der skal garderes, da den ofte smider meget bort ved galop. Chardonnay denne gang med Kim Mortensen i sulkyen er modbuddet, selv om den var udplaceret i sin banedebut, så fik den alligevel vist, at den finder sig til rette på banen. Det er snart et stykke tid siden, at Baltic Baunely har været på vinderpodiet. Denne gang forsøges den med Kim Hjort, der måske kan få den på rette spor igen.

6. løb:

Så skal de fire sidste finalister findes. Først og fremmest må det handle om Amadillo C N og Nick Sisu. Førstnævnte får tippet primært på grund af startsporet i første række, Nick Sisu der jagter sæsonens sjette sejr er havnet i lukket spor i anden række, men slipper den ud, så kommer Amadillo C N på overarbejde. Streetwise gør det solidt hver eneste gang og er altid i præmierækken, den har dog stadig årets første sejr til gode. April Hydrup vandt en imponerende sejr sidst og er klar til den sidste finaleplads.

7. løb:

Dagens formløb er vanen tro et åbent opgør. Wenson er hurtig fra start, så mon ikke Claus Peter Christiansen satser hele butikken fra start og udnytter sit gode startspor. Return To Sweden holder god form og er givet med på stregen, Picasso Jetset har fået tillæg så hatten passer, men den møder normalt langt hårdere modstand og skal nok være med helt fremme. Outsiderchance til She`s Racy fra spor et.

 

 

TIDENDE TIPPER TRAV

1.løb: 9. Daisy H j – 3. Blackbird – 1. Unik Sølvtop – Outs. 10. Catch Me Will

2. løb: 1. Winston E M – 3. Mccabe – 2. Rie Østervang – Outs. 4. Von Gladiator

3. løb: 1. Fitou – 7. Emily K – 6. Foxie Hil – Outs. 3. Bad Shadow

4. løb: 3. Brad Peak – 2. Capana Østervang – 7. Cimba Brogård – Outs. 8. Faith Hornline

5. løb: 4. Cerosso – 1. Chardonnay – 8. Baltic Baunely – Outs. 2. Fledder Greenwood

6. løb: 2. Amadillo C N – 6. Nick Sisu – 3. Streetwise – Outs. 6. April Hydrup

7. løb: 2. Wenson – 9. Return To Sweden – 11. Picasso Jetset – Outs. 1. She`s Racy

8. løb: Erling Rügge Memorial finale (Kan Ikke tippes)

V5-forslag – 16 rækker

1. afdeling: 1-7

2. afdeling: 3. Brad Peak

3. afdeling: 4. Cerosso

4. afdeling: 2-3

5. afdeling: 1-2-9-11

V5-forslag – 240 rækker

1. afdeling: 1-3-6-7

2. afdeling: 2-3

3. afdeling: 1-2-4-8-9

4. afdeling: 2-6

5. afdeling: 1-2-9

V4-forslag – 80 rækker

1. afdeling: 1-2-3-9-10

2. afdeling: 1-3

3. afdeling: 1-3-6-7

4. afdeling: 2-3