16-årige Klara Hansen er et stort løbetalent på Bornholm, og hun har allerede leveret flotte resultater. I 2019 vandt hun eksempelvis Fredensborgløbet. Arkivfoto: Allan Rieck

Bornholmsk løbetalent skifter til klub, der satser på OL

LØB

Et af Bornholms helt store løbetalenter, den kun 16-årige Klara Hansen, skifter fra Viking Atletik til løbeklubben Hechmann Mikkeller Racing Club (HMRC).

Årsagen til skiftet er de muligheder, HMRC kan tilbyde Klara i bestræbelserne på at etablere sig som national eliteløber samt kvalificere sig til internationale mesterskaber.

Klaras far og daglige træner, Teddy Hansen, tror derfor på, at det kan blive et godt samarbejde med HMCR.

– Klubben har et højt ambitionsniveau og er pt. en af de mest vindende klubber herhjemme inden for mellem- og langdistanceløb, siger han og fortæller, at han fortsat selv vil være daglig træner for Klara.

– Det hårde arbejde skal præsteres i den daglige træning, og jeg kommer til at bidrage, så godt jeg kan, med gode råd og vejledning samt selskab på de mange træningsture, siger Teddy Hansen.

Klubben satser på de unge

En af fordelene for Klara Hansen ved at skifte til HMCR er, at klubben – modsat mange andre løbeklubber i Danmark – fokuserer på at træne løberne op til at blive langdistanceløbere allerede, når de er i en ung alder.

Dermed vil løberne forhåbentlig være klar til at toppe tidligere modsat nu, hvor mange kommer for sent i gang med de lange distancer til at kunne gøre sig gældende internationalt.

– Vi vil have fokus på langdistancetræningen allerede i 15-, 16-, 17-årsalderen, for det tager tid at bygge en langdistanceløber op. Det tager jo 8-10 år, før sådan nogen er på topniveau, siger klubbens træner Claus Hechmann, som selv er tidligere eliteløber.

En del af Hechmanns filosofi omkring træningen er inspireret af landevejscykling. Her har rytterne også i en tidlig alder fokus på de lange distancer og tidsforbruget, som skal til for at blive klar til dyste mod de bedste allerede i starten af 20’erne.

Løbeklub med OL-drømme

Klara Hansen skifter også klub, fordi hun gerne vil til en løbeklub, der har høje ambitioner, og det kan man i den grad sige, at HMCR har. Klubbens mål er nemlig at gøre danske løbere hurtigere klar til at konkurrere på internationalt niveau på mellem- og langdistance, og her snakker vi om de allerstørste turneringer.

– Vi vil prøve at skabe en løbeklub udelukkende med fokus på mellem- og langdistanceløb. Vi vil skabe en kultur og et miljø, hvor det er helt legalt, at man gerne vil være helt i top, siger Claus Hechmann og melder stort ud.

– Det er vores mål at skabe løbere, der skal med til EM, VM og OL.