Magnus Cort kan nu begynde at træne igen efter at have været i karantæne i næsten to uger, fordi han blev testet positiv for corona. Foto: Jacob Jepsen

Magnus Cort er klar igen efter corona

Mandag gennemførte Magnus Cort en omfattende lægeundersøgelse, efter han havde overstået sin ti dages karantæne ovenpå at være blevet testet positiv for corona under et cykelløb i Italien i forrige uge.

CYKLING

Mandag gennemførte Magnus Cort en omfattende lægeundersøgelse, efter han havde overstået sin ti dages karantæne ovenpå at være blevet testet positiv for corona under et cykelløb i Italien i forrige uge.

Undersøgelsen gik godt, og nu kan bornholmeren komme ud at cykle igen, fortæller han til Bornholms Tidende.

– Det var et stort program, og der var mange tests og også flere, end jeg lige troede. Men det så fint ud, og jeg kan starte træningen i morgen (i dag tirsdag, red.), så jeg kan træne op til de kommende løb, siger han og forklarer, at han vil starte træningen med nogle rimelig lange ture og også med intervaller.

Går efter Vueltaen

Han vil nu satse på at blive udtaget til Vuelta a España (Spanien Rundt, red.), som har første løbsdag den 20. oktober. Dermed har han lidt over tre uger til at blive klar.

– Det er også derfor, at det er meget vigtigt at komme i gang med træningen så hurtigt som muligt, siger han, men fortæller også, at han har lidt svært ved at tro på, at han rent faktisk kommer til at køre løbet.

– Som det ser ud lige nu (med coronasituationen, red.) har jeg svært ved at tro på, at løbet bliver afviklet. Der er nok større risiko for, at det bliver aflyst, end at det bliver afviklet, men derfor er jeg jo nødt til at gøre mig klar til det alligevel, og det har jeg også lyst til selvfølgelig, siger Magnus Cort.

Mulighed for etapesejr

Hvis Vuelta a España bliver afviklet, tror han, at han har en god chance for at blive udtaget af sit hold EF Pro Cycling.

– De vil gerne have mig med, så længe jeg er i form. Jeg behøver heller ikke ramme topformen i den første uge af løbet. Selvom jeg ikke er i topform til at starte med, så kan jeg måske nå at ramme en bedre form i løbet af løbet, siger han.

Magnus Cort har tidligere vundet to etapesejr i Vuelta a España i 2018, herunder den afsluttende etape i Madrid. Han tror på, at han også denne gang vil få lov til at prøve at gå efter etapesejrer.

– Vores hold tager primært til Spanien Rundt for at køre efter etapesejrer, og så er det klart, at så vil jeg tro, at der vil være muligheder for mig, siger han.

Har ikke følt behov for sygedag

Magnus Cort fortæller desuden, at det under alle omstændigheder bliver rart at komme ud og cykle igen efter coronakarantænen, hvor han ikke har måttet træne.

– Jeg har aldrig været sådan rigtig syg. Havde det nu ikke været corona, men noget hvilket som helst andet med de samme symptomer, som jeg har haft, så ville jeg jo egentlig bare have kørt igennem, siger han.

– Jeg har ikke været så syg, at jeg har følt et behov for en sygedag, men det er jo ikke mig, der bestemmer det. Men jeg har også fuld forståelse for, at det er, som det er, siger han med henvisning til, at der er mange andre, der kan blive meget hårdt ramt af corona.

– Jeg ville ønske, at andre kunne komme igennem det lige så let, som jeg er kommet igennem det, siger han.