Kim Rander (med kasketten, red.) er normalt spiller, men er nu trådt til som udskiftningsleder for Vikings håndboldherrer, da holdet pt. ikke har en træner, som kan varetage opgaven med at skifte spillere ind og ud. Udskiftningsledertjansen er en vigtig rolle for et hold, for en udskiftning på det rigtige tidspunkt og med den rigtige spiller kan afgøre en kamp. Foto: Jens-Erik Larsen

To spillere må agere udskiftningsledere: ‘Vi må tage de ekstra opgaver, der kommer’

Vikings Serie 1-herrehold har ikke nogen træner i øjeblikket, da de tidligere trænere, Steen Møller og Michael Mortensen, stoppede forud for denne sæson, og nu i stedet er trænere for henholdsvis Team Bornholms U/17- og U/15-drengehold.

HÅNDBOLD

Vikings Serie 1-herrehold har ikke nogen træner i øjeblikket, da de tidligere trænere, Steen Møller og Michael Mortensen, stoppede forud for denne sæson, og nu i stedet er trænere for henholdsvis Team Bornholms U/17- og U/15-drengehold.

De to trænere har dog lovet at hjælpe en smule til, indtil der er fundet en mere permanent løsning, men holdet er udfordret på grund af situationen, erkender Kim Rander, der er en af de erfarne spillere på Vikingmandskabet. For at løse situationen her og nu har han derfor selv valgt at træde til som udskiftningsleder i kampene, hvis han ikke selv skal spille. Det skete allerede i weekenden, hvor Viking søndag spillede 22-22 mod CBS Sport i sæsonpremieren i Serie 1.

– Jeg har prøvet opgaven før, så det er ikke så uvant. Jeg skulle have spillet kampen som spiller, men der var nogle andre omstændigheder, der gjorde, at jeg valgte ikke at gøre det, siger Kim Rander til Bornholms Tidende og forklarer, at også en anden spiller på holdet, Kristen Harild, har meldt sig på banen som mulig udskiftningsleder, hvis han ikke selv skal spille. I weekendens kamp var Kristen dog forhindret i at være til stede.

Gør det for holdets skyld

Selvom det er en pligtopgave, så fortæller Kim Rander, at han ikke har noget imod at være udskiftningsleder.

– Det er selvfølgelig altid et plus, hvis man kan finde en, der vil træne os hele tiden. Men Kristen og jeg har valgt at træde til som udskiftningsledere for at prøve at holde gang i det her hold, for der er nogle unge spillere, der gerne vil spille, og det skal de have lov til. Og så må vi tage de ekstra opgaver, der kommer, det er også fint nok, siger Kim Rander.

Hvis Kim Rander og Kristen Harild begge er i aktion på banen, så har Steen Møller og Michael Mortensen lovet at træde til som udskiftningsledere, men det er klart, at det er ikke en optimal løsning i længden.

– Forhåbningen er, at vi finder en træner, som er der hele tiden. Men det er jo svært, for der er ikke så mange at vælge imellem. Bestyrelsen arbejder også hårdt for at prøve at finde en løsning, og så er det her den løsning, vi har indtil videre, siger Kim Rander.