Lærke på 13 år er startet til tennis og er blevet så vild med det, at hun ikke kan få sig selv til at stoppe med det igen. Foto: Jens-Erik Larsen

Hanne har startet nyt tennishold for piger: ‘Jeg har sået et frø, så må vi se, om det spirer’

Hvis man har været et smut forbi tennisbanerne på Torneværksvej i Rønne inden for de seneste år, så har man måtte vente længe på at få øje på et nyt tennistalent a la Caroline Wozniacki. Ja, faktisk har det været svært overhovedet at få øje på noget form for talent, for der har nemlig ikke været noget pigehold i lang tid – men nu har situationen heldigvis ændret sig.

TENNIS

Hvis man har været et smut forbi tennisbanerne på Torneværksvej i Rønne inden for de seneste år, så har man måtte vente længe på at få øje på et nyt tennistalent a la Caroline Wozniacki. Ja, faktisk har det været svært overhovedet at få øje på noget form for talent, for der har nemlig ikke været noget pigehold i lang tid – men nu har situationen heldigvis ændret sig.

I juni startede et nyt pigehold, som allerede nu er oppe på at have tilknyttet 16 kontingentbetalende spillere. En af dem er Lærke Olsen på 13 år, som går i skole på Rønne Privatskole, og som i forvejen kender til ketchersport, da hun også går til badminton.

Hun startede på holdet, fordi hun læste på skolens intranet, at piger nu kunne komme og spille tennis i klubben.

– Og så tænkte jeg, at det ville jeg da prøve, fordi jeg altid har set mange tenniskampe i fjernsynet og altid set meget op til Caroline Wozniacki. Så det var en god mulighed for, at jeg kunne blive bedre til det, og derfor startede jeg, og derefter kunne jeg ikke rigtig få mig selv til at stoppe med det igen, siger hun og tilføjer:

– Jeg spiller stadig badminton, men jeg synes også, det er fantastisk at spille tennis. Jeg kan virkelig godt lide det.

Hanne Espersen har startet pigeholdet, fordi hun gerne ville give hendes datter Astrid mulighed for at spille tennis mod nogle andre piger, der også bor i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen

Ville lave et hold til sin datter

Bag det nye kuld pigespillere i Rønne Tennisklub står 43-årige Hanne Espersen, som er bestyrelsesmedlem i klubben, og som også er regerende bornholmsmester i tennis i dame- og mixeddouble. Hun begyndte selv at spille tennis i Svaneke Tennisklub, da hun var ti år gammel, og kærligheden til tennissporten er også gået i arv til datteren Astrid på 16 år, som i et stykke tid har ytret ønske om at spille tennis på et hold med andre piger. Derfor satte Hanne Espersen sig for at samle nogle pigespillere, og det er altså nu lykkedes.

– Ideen var groet i mit hoved, at vi skulle have gang i et eller andet, så ungdomstennis kan blive udviklet her i klubben. For ungdomsafdelingen har været nærmest ikke-eksisterende, siger hun.

Hanne Espersen tog derfor kontakt til formanden i tennisklubben, som hilste ideen velkommen, og i samarbejde med DGI blev der taget kontakt til folkeskolerne i Rønne, som inviterede pigerne til at komme og spille tennis. Det er der således 16 piger, som har haft lyst til indtil nu.

– Så det er gået over alt forventning, for jeg skulle jo bare have 8-10 stykker, så havde vi et hold. Det gør det selvfølgelig lidt sværere, når man er så mange, for så skal man skal være lidt mere kreativ med den måde, man skal gøre tingene på. Men det har fungeret, og de er her jo stadigvæk, siger hun og fortæller, at holdet havde første træning den 16. juni og har trænet lige siden kun afbrudt af to ugers sommerferie.

Tror du, at det er nogle spillere, der vil blive ved med at spille tennis?

– Det tror jeg sagtens. Jeg har flere, der siger: “Kan vi ikke godt spille indendørs til vinter, jeg vil så godt fortsætte”. Så jeg tror, de kommer til at fortsætte med at spille, siger hun og tilføjer forhåbningsfuldt:

– Nu har jeg sået et frø, og så må vi se, om det spirer.

Smilla på 13 år har fundet ud af, at tennis passer rigtig godt til hende, da hun døjer med nogle skader, som gør det umuligt for hende at dyrke gymnastik, som hun ellers har gået til i en del år. Foto: Jens-Erik Larsen

Hyggeligt med et rent pigehold

Der er da også andre på holdet end Lærke, som godt kan se sig selv fortsætte med at spille tennis. Smilla Kiersgaard på 13 år, der går i skole på Bornholms Frie Idrætsskole, tilmeldte sig holdet, fordi hun ikke kan dyrke gymnastik i øjeblikket på grund af nogle skader, og der er tennis en sport, der er lidt mere venlig ved kroppen. Hun kan derfor godt forestille sig at spille videre lidt endnu.

– Jeg synes faktisk, det er ret sjovt. Du skal bruge kroppen på en helt anden måde, end jeg har været vant til, og så er det også meget hyggeligt, at vi bare er et rent pigehold, siger hun.

– Det er helt sikkert noget, som jeg kommer til at spille sådan lidt for sjov. Jeg ved ikke, hvor meget jeg kommer til at spille næste år, men jeg vil gerne fortsætte med at spille det lidt endnu.