Team Bornholm kommer ikke i aktion, inden sæsonen går i gang, fortæller Martin Byder, der er træner for Team Bornholms U/17-pigehold. Foto: Jens-Erik Larsen

Alle stævner er aflyst på grund af coronasituationen

HÅNDBOLD

Håndboldpigerne fra Team Bornholms U/17-hold skulle have spillet niveaustævne søndag i Helsingørhallen mod to storkøbenhavnske hold, men turen over vandet bliver ikke til noget, da stævnet er blevet aflyst.

Det fortæller Martin Byder, der er træner for Team Bornholms U/17-pigehold.

– Vi har ikke nogen syge på holdet, og jeg har heller ikke hørt om syge på de andre hold, men jeg tror, det er retningslinjer generelt hos DHF. Jeg tænker, det er blevet aflyst på grund af coronasituationen. De passer nok lidt på, og så har de valgt at aflyse alle niveaustævnekampe, siger han.

Team Bornholm har også et U/17-drengehold og et U/15-pigehold og et U/15-drengehold. De hold skulle have spillet niveaustævnekampe den 4. oktober, men de er også blevet aflyst, fortæller Martin Byder.

Ingen træningskampe før turneringsstarten

Det betyder, at holdene går direkte i turneringen – såfremt den bliver afviklet. Niveaustævnerne bliver normalt brugt til at finde ud af, hvilken række der passer til holdene rent niveaumæssigt. U/17-pigerne var tilmeldt et 2. divisionsniveaustævne, og Martin Byder forventer, at håndboldpigerne derfor bliver indrageret til 2. division.

– Det gør mig ikke noget, for det var den række, vi gerne ville ind i, så det passer fint for mig, siger Martin Byder.

Til gengæld er han ked af, at pigerne ikke får mulighed for at spille niveaustævnekampene.

– Rent sportsligt kan jeg jo ærgre mig gul og grøn over, at de ikke kommer af sted, fordi vi har ikke mulighed for at spille træningskampe herover. Så niveaustævnekampene havde ligesom givet en indikation på, hvor vi ligger rent spillemæssigt. Men i forhold til det ansvarsfulde sind, vi skal have i forhold til corona, så giver det meget god mening, at det bliver aflyst, siger han og fortæller, at U/17-pigernes første kamp i turneringen er planlagt til den 18. oktober.

– Men det er jo ikke til at sige, hvad der kommer til at foregå med coronasituationen.