Lassse Kure Hansen skal deltage på 1.500 meter distancen til Forbundsmesterskaberne for para-atletik, der afvikles lørdag den 19. september på Frederiksberg. Foto: Berit Hvassum

Lasse går efter ny personlig rekord til forbundsmesterskaber

PARA-ATLETIK

Lørdag afvikles der forbundsmesterskaberne i para-atletik, som har deltagelse af bevægelseshæmmede, synshæmmede eller udviklingshæmmede. En af deltagerne er bornholmeren Lasse Kure Hansen, der er 24 år, og som vandt Bornholms Tidendes Sportspris 2019 for at have repræsenteret Danmark ved Special Olympics og for at have fået en flot tiendeplads i Etape Bornholm.

Lasse Kure Hansen fortæller til Bornholms Tidende, at han går efter at sætte personlig rekord på 1.500 meter distancen til FM, der afvikles på Frederiksberg.

– Mine forventninger er, at jeg vil prøve at løbe under fire minutter, så jeg skal slå 32 sekunder af min rekord, siger han.

– Jeg vil prøve at gøre mit eget bedste. Jeg vil prøve ikke at lægge for hårdt ud, og så tænker jeg at løbe i slipstrømmen af Mohammed, som er den hurtigste i dansk para-atletik, og jeg tænker, at hvis jeg lægger mig bag ham, så kan han trække mig frem til en god placering og en god tid.

Lasse Kure Hansen tager af sted fredag eftermiddag klokken 14.35, og deltager i løbet lørdag, hvorefter han vender tilbage til Allinge søndag eftermiddag, hvor han bor. Han fortæller desuden, at han savner tilskuerne, når han deltager i løb.

– I virkeligheden vil jeg gerne have, at det er, som det plejer at være, med alle mennesker der hepper på løberne, så man som løber kan samle energi, siger han og fortæller, at han på Bornholm denne sommer eksempelvis har deltaget i Softiceløbet.