Lørdag bliver der løbet i Almindingen, og man kan enten deltage på en 8, 6 eller 2,6 kilometer lang rute. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Almindingsløbet i nødversion får ‘åben start’

MOTION

Lørdag bliver Almindingsløbet afviklet, og det bliver lidt anderledes end normalt. Grundet coronarestriktionerne bliver løbet nemlig gennemført i en nødversion med “åben start”. Det betyder, at løberne selv kan vælge, hvornår de vil løbe , men man skal være startet senest klokken 14 og være i mål senest klokken 15.15.

Da det er 50 år siden, løbet første gang blev afviklet, var det egentlig meningen, at jubilæet skulle have været fejret. Men det venter man med til coronasituationen er overstået, og derfor bliver lørdagens løb kaldt for 49 1/2 års jubilæumsløbet.

Forhåbentlig kan 50 års jubilæumsløbet blive gennemført i 2021.

Det forventes, at der i lørdagens løb deltager op imod 1.000 motionsløbere, og de kan enten gå, løbe eller lave stavgang. Der er derfor lagt op til en hyggelig skovtur for alle.

– Løbene afvikles på skovstier og lidt asfalt i Almindingen, og alle kan være med. Ruten er bakket, spændende og en meget stor naturoplevelse, skriver arrangøren Viking Atletik på sin hjemmeside.

Deltagerne kan prøve kræfter enten med en otte kilometer lang løberute, en seks kilometer lang walkrute eller en 2,6 kilometer lang børnerute, som alle har start og mål samme sted.

Det skal desuden bemærkes, at der ikke er væskedepot på ruten, så det opfordres til, at deltagerne drikker lidt ekstra hjemmefra.

– På den måde minimerer vi kontakten mellem hjælpere og deltagere, skriver Viking Atlektik.