Rønne Billard Klub har fået støttekroner til indkøb af nye stole til klublokalet på den tidligere skole i Vestermarie. Arkivfoto: Berit Hvassum

Billardklub får støtte til nyt udstyr

IDRÆT

Borde og køer er essentielle for en billardklub, men det er også rart at have noget at sidde på, når man ikke er i gang med at spille. Det ved Rønne Billard Klubs medlemmer, og derfor vækker det glæde i klubben, at den har fået penge til at købe nye stole.

Formand Konrad Pedersen fortæller i en pressemeddelelse, at klubben har modtaget 13.200 kroner fra de store idrætsforbunds fælles foreningspulje. Tilskuddet dækker næsten hele udgiften til udskiftning af klubbens udslidte stole.

De nye stole er indkøbt til Rønne Billard Klubs lokale på Vestermarie Skole, hvor den trods navnet har haft til huse siden august sidste år. Det var der, regionskommunen kunne finde ledige lokaler, da klubben blev opsagt på Almegårds Kaserne, hvor den holdt til, indtil hæren besluttede, at alle civile foreninger og virksomheder skulle forlade kasernen.

Konrad Pedersen og klubbens øvrige medlemmer glæder sig til at præsentere de nye stole for gæster, modstandere og eventuelt nye medlemmer.

Foreningspuljen under Danmarks Idrætsforbund og DGI uddeler hvert år cirka 44 millioner kroner til projekter i landets idrætsforeninger, for eksempel medlemsrekruttering, udvikling af nye aktiviteter og løft af trænerkompetencer. Puljens midler kommer fra de såkaldte spillehalsmidler, som et folketingsflertal har afsat til lokalforeningspuljer til støtte for det frivillige foreningsliv i Danmark.