Magnus Cort. Arkivfoto: Jacob Jepsen.

Magnus Cort efter positiv corona-test: ‘Jeg kan mærke lidt kriller i halsen’

Den bornholmske cykelrytter Magnus Cort er blevet testet positiv for coronavirus, men han fortæller til Bornholms Tidende, at han efter omstændighederne har det okay.

CYKLING

Den bornholmske cykelrytter Magnus Cort er blevet testet positiv for coronavirus, men han fortæller til Bornholms Tidende, at han efter omstændighederne har det okay.

– Jeg har det fint, jeg er ikke ret mærket af det endnu. I dag har jeg haft lidt kriller i halsen, det er stort set det, siger han fra sin lejlighed i Girona, hvor han i øjeblikket befinder sig.

27-årige Cort har netop kørt det italienske etapeløb Tirreno-Adriatico, som sluttede mandag. Her spurtede han sig til to tredjepladser. Den positive test skal være afleveret 13. september, altså på næstsidste dag af det italienske løb.

– Jeg følte lidt småsymptomer under løbet, men det kan være ret svært at skille ad fra cykelløbssymptomer. Når man kører så hårdt til etapen, så kan man godt føle sig lidt ør i hovedet og træt og ondt alle mulige steder. Så jeg var lidt i tvivl søndag morgen, om der var lidt ekstra træthed, men det kan godt gå lidt i bølger. Nogle gange vågner man op under sådan et etapeløb og føler sig fuldstændig kneppet, siger han.

Uvist hvem der har smittet Corten

Magnus Cort ved ikke, hvordan han er blevet smittet eller af hvem. Men der er også andre ryttere fra etapeløbet, som er blevet testet positive under løbet, fortæller han.

– Os ryttere er inde i en “boble”, så risikoen ville normalt være ret lille, så det er ikke til at sige, hvor smitten er kommet ind henne, fordi vi alle sammen er blevet testet to gange, inden vi mødtes før løbet. Så jeg har primært haft kontakt med folk, der er blevet testet flere gange, inden de er kommet til. Vi er selvfølgelig på nogle hoteller, og det er jo ikke til at vide, om der har været nogen i rummet inden eller en tjener, der forbereder maden. Så på den måde kan man ikke helt komme uden om alt kontakt, siger Magnus Cort, som selv kun kender en enkelt person, der tidligere har været testet positiv for corona, og det var en holdkammerat, som i foråret blev ret syg af sygdommen, men nu er kommet sig helt.

Hvordan har du med at være blevet testet positiv for corona?

– Først og fremmest er jeg mest bange for, om jeg har givet det videre til primært nogle af mine holdkammerater, som jeg selvfølgelig har set mest. Men, 7-9-13, ser det ud til, at mine andre holdkammerater de er gået fri, og vi har selvfølgelig også prøvet at holde afstand. Vi bor på hvert sit værelse, så forhåbentlig har det virket, men selvfølgelig har vi set hinanden til alle måltiderne i ti dage.

Jeg følte lidt småsymptomer under løbet, men det kan være ret svært at skille ad fra cykelløbssymptomer. Nogle gange vågner man op under sådan et etapeløb og føler sig fuldstændig kneppet.

Magnus Cort, cykelrytter

Må ikke cykle i ti dage

Er du bekymret for senfølger af sygdommen?

– Holdet er meget opmærksomme på eftervirkningerne, og derfor er de meget forsigtige med, hvor meget jeg må træne. Det lader jeg dem styre, vi har et godt team, så jeg følger bare deres råd. Men de er påpasselige, som jeg føler det, med at jeg ikke må træne og skal holde mig ti dage i ro.

– Og efter de ti dages karantæne, så skal jeg have nogle forskellige test af både hjerte og lunger og være sikker på, at alt er, som det skal være, og om der kunne være opstået nogle ting, og efter det er konstateret, at jeg er i orden, så kan jeg komme i gang med at træne igen.

– Jeg er ellers normalt sund og rask og har ikke nogen underliggende sygdomme, så på den måde er alt godt.

Hvad skal du lave i de næste ti dage, nu hvor du ikke må cykle?

– Lige nu er jeg i Girona, hvor jeg har en lejlighed, som jeg normalt bor i specielt i vinterhalvåret, når jeg skal træne. Men nu hvor det har så lange udsigter, før jeg må cykle igen, så regner jeg med at tage op til min lejlighed i Andorra. Der har jeg lidt mere plads og luft og kan også sidde udenfor. Så selvom jeg ikke kan gå ud på rigtige ture, så er det alligevel rart, at man kan sætte sig ned udenfor og få noget rent, friskt luft.

Hvornår har du senest haft ti dages pause?

– I off-season (uden for sæsonen, red.) plejer jeg at holde tre ugers pause fra cykling. Men der er der så mange måneder til, der er cykelløb igen, så det er jo noget andet end nu (hvor sæsonen er i fuld gang, red.).

Misser VM og måske også Giroen – måske mulighed for Vueltaen

Hvordan har du det med at misse VM i Italien, hvor du skulle have været med til herrernes linjeløb den 27. september?

– Jeg var ikke favorit, for vi skulle jo køre for Jakob (Fuglsang, red.), men derfor er det jo stadig altid stort at være til et VM, og formen er egentlig god, så det er jo ærgerligt.

Hvad med resten af sæsonen?

– Det er meget svært at sige. I første omgang havde jeg egentlig håbet på at kunne komme til Giroen (Giro d’Italia, som køres fra den 3. oktober til 25. oktober, red.). Det er ikke på plads endnu, hvad der sker, men jeg ser det ikke som sandsynligt længere med ti dage uden træning. Jeg taber relativt hurtigt form, efter den femte eller sjette dag uden at lave noget, der begynder formen at styrtdykke, tror jeg. Så det er ikke sådan, at man lige kommer tilbage igen og er oppe at flyve.

Sæsonen er blevet skubbet i forhold til normalt, giver det dig nogle muligheder?

– Ja, det kunne det gøre. Vuelta a España ligger meget sent (20. oktober til 8. november, red.), og det kunne være et mål. Det er ikke noget, jeg har snakket med holdet om endnu, men det kunne godt være noget, jeg kører mod, hvis ikke man bare siger, at det var det for i år.