Mathias Christiansen. Arkivfoto: Ole Mik.

Mathias Christiansen kommer ikke til VM i år: Turneringen er udskudt til 2021

Badminton 

Verdensmesterskaberne for henholdsvis herre- og damelandshold i badminton, Thomas Cup og Uber Cup, er udskudt til 2021, og dermed må Mathias Christiansen se i øjnene, at han ikke skal til Aarhus i efteråret.

Bornholmeren var ellers udtaget til bruttotruppen til Thomas Cup.

De to turneringer skulle være afviklet i Aarhus fra den 3. til den 11. oktober, men efter en række afbud forårsaget af coronapandemien har arrangørerne valgt at udskyde de to turneringer.

Det oplyser arrangørerne Badminton Danmark, Det Internationale Badmintonforbund (BWF), Sport Event Danmark og Aarhus Kommune i en fælles pressemeddelelse.

Beslutningen er truffet, efter at store badmintonlande som Sydkorea, Indonesien, Thailand og Taiwan har meldt afbud til turneringen.

Badminton Danmarks direktør, Bo Jensen, ærgrer sig over, at det er nødvendigt at skubbe Thomas Cup og Uber Cup til endnu ukendte datoer i 2021.

– Der er ingen tvivl om, at vi virkelig havde håbet på, at det nu skulle være, at verdensmesterskaberne for herre- og damelandshold skulle spilles i Danmark for første gang. Vi har haft stort set alt på plads i Aarhus i tråd med de gældende retningslinjer, restriktioner og anbefalinger i lyset af coronasituationen, fortæller Bo Jensen i pressemeddelelsen.

– Desværre har udviklingen af coronasituationen både i Danmark og internationalt bevirket, at en række lande og spillere fortsat er meget utrygge ved eller direkte forhindret i at rejse til Danmark, tilføjer han.

Danmark vandt herrernes Thomas Cup i 2016, men har aldrig vundet damernes Uber Cup. Turneringerne spilles normalt i lige år.

Foruden Thomas Cup og Uber Cup er Denmark Masters i slutningen af oktober også aflyst.

Den mest kendte danske turnering på World Touren, Denmark Open, skal fortsat afvikles som planlagt i Odense i midten af oktober.