Albatros maratonløb. Foto: Jens-Erik Larsen.

Løbsarrangør: Vi regner med at gentage det til næste år

MARATON

Hvis alt går vel, så vender adventuremaratonløbet Marathon on the Rocks tilbage til Bornholm næste år, fortæller løbsdirektør Lars Fyhr fra rejseselskabet Albatros, der står bag løbet.

– Vi har ikke helt bekræftet datoen endnu, men det ser ud som om, at det bliver den 11. september næste år, at vi laver løbet igen herover, siger han til Bornholms Tidende.

Han mener desuden, at lørdagens løb gik rigtig godt.

– Vi var først og fremmest enormt heldige med vejret, som viste sig fra sin flotteste side med en solopgang over starten i Gudhjem, og så fik de også en lille smule modvind, som gjorde det lidt ekstra hårdt. Men det gør ikke noget, for det er jo et adventureløb.

– Alle kom i mål inden for tidsgrænsen, og vi havde ingen alvorlige skader eller uheld, så det var en fest, siger han og fortæller, at han mener løbet sagtens kan leve op til Albatros’ andre løb i Kina, Sydafrika, Jordan og så videre.

– Det er en pragmatisk rute med masser af skiftende underlag og fantastisk udsigt, og generelt er det bare et rigtig fedt løb. Og det er også den feedback, vi fik fra løberne, at de syntes, det var fantastisk og specielt, og mange af de tyske og hollandske løbere var jo sådan lidt forbavset over, at det kunne være så bakket i flade Danmark, siger han og oplyser, at der var deltagelse af ni forskellige nationaliteter: Tyskland, Holland, Østrig, Canada, USA, Irland, England og Rusland.

Lidt over halvdelen af de 61 deltagere var fra Danmark, herunder også nogle fra Bornholm. Blandt andet blev Mads Boss, der bor i Svaneke, den hurtigste mand på halvmaratondistancen.

Løbsdirektør Lars Fyhr havde en travl dag lørdag, hvor Marathon on the Rocks blev afviklet. Han har dog været med til at lave mange af Albatros’ andre løb rundt om i verden, så han ved, hvad han laver.

Fik hjælp af Viking

Albatros har ikke arrangeret løbet helt alene, fortæller løbsdirektør Lars Fyhr. Albatros havde nemlig allieret sig med Viking Atletik, som stillede frivillige til rådighed, som stod ved vandposterne.

– Vi har fået stor hjælp fra Viking Atletik, som også gav os lov til at bruge deres materiel, så vi kunne lave et professionelt setup. Så det skal bestemt også nævnes, synes jeg, at de har en stor del af æren for, at det blev et så veludført et løb.

Vi har indgået et samarbejde, hvor vi er arrangørerne, og de er så leverandører af diverse ting, som vi skal bruge på vandposter og i målområder, og så betaler vi dem for det, siger han.

– Vi bruger vores erfaring ude i verden til at få løbere fra hele verden herover, og Viking Atletik har så det lidt mere lokale kendskab og har også kontakterne til mange ting, så det har været et rigtig godt samarbejde, som vi er meget glade for.

Løbet er en generalprøve

Albatros laver normalt ni løb om året rundt om i verden, men de er alle aflyst her i 2020 på grund af corona. Løbet på Bornholm er således det eneste i år, som Albatros har kunnet gennemføre. Manden bag rejseselskabet Albatros, Søren Rasmussen, der siden marts har boet i sit sommerhus i Hasle, forklarer, at Albatros nu ser frem mod næste års løb, som de altså håber at kunne afholde den 11. september 2021.

– Vores lille maratonafdeling i Albatros har kunnet gå og hygge sig med at lave arrangementet her, så de har lidt at lave, og så forbereder de sig til næste års løb. Det er jo altid godt at have en generalprøve først, for der er mange detaljer, der skal falde på plads.

– Vi har lavet løbet her i år med henblik på næste år og de kommende år. Og derfor håber vi, at det kan blive et stort løb næste år, hvis vi kan gøre det, siger han og tilføjer:

– Vi har allerede flere tusinde løbere fra hele verden i vores database, og vi håber, at nogle af dem vil synes, at løbet her ser spændende ud. Der var en del løbere med i år, og så vil vi fortælle på vores facebook om løbet. Og nu når det er løbet en gang, så kan vi næste år forhåbentlig få nogle nye mennesker med.