Udehold fra Amager: ‘Vi ville foretrække, hvis der ikke var et bornholmsk hold med i Københavnsserien’

Siden 2013 har Bornholm ikke ikke haft et kvindehold i Københavnsserien, og derfor blev ØKF fra Amager med lørdagens kamp mod BK Bornholm på kunstgræsbanen i Rønne den første klub ovrefra, som besøgte Bornholm i mange år.

Den fornøjelse havde gæsterne dog helst været foruden, indrømmede de efter kampen. Der er nemlig noget længere til lørdagens udebanekamp, end klubben fra Amager er vant til, fortæller Line Almdal, som i dagens anledning agerede som holdets træner.

FODBOLD

Siden 2013 har Bornholm ikke ikke haft et kvindehold i Københavnsserien, og derfor blev ØKF fra Amager med lørdagens kamp mod BK Bornholm på kunstgræsbanen i Rønne den første klub ovrefra, som besøgte Bornholm i mange år.

Den fornøjelse havde gæsterne dog helst været foruden, indrømmede de efter kampen. Der er nemlig noget længere til lørdagens udebanekamp, end klubben fra Amager er vant til, fortæller Nynne Almdal, som i dagens anledning agerede som holdets træner.

– Det er jo dejligt, at man kan komme herhen, men der er godt nok lidt langt. Normalt spiller vi jo kun i København, så normalt er alle vores kampe i cykelafstand, siger hun og indrømmer:

– Vi ville da klart foretrække, hvis der ikke var et bornholmsk hold med, hvis jeg skal være helt ærlig. Men nu har vi gjort det og kommet herover, siger hun.

Har lavet en træningslejr ud af turen

For at få det meste ud af oplevelsen har holdet valgt at lave en træningslejr ud af turen til Bornholm. Derfor vender spillerne først tilbage til Amager søndag aften.

– Vi har valgt at blive her lidt længere, så vi kunne lave det til en træningslejr, og det er jo positivt. Vi sover i telte og holder noget teambuilding, mens vi er her, siger hun og fortæller, at holdet overnatter i Pedersker under opholdet på øen.

– Jeg synes også, det er fedt, at DBU København bakker så meget op om, at man tager herhen, og at man kan få noget støtte til at komme. Det hjælper meget, at DBU dækker meget af rejsen, og det er megafedt.

Men ser I så overhovedet frem til at komme tilbage igen?

– Ja, jo, det gør vi da, for det er da hyggeligt nok at bruge en weekend på fodbold.

ØKF’s dobbelte målscorer, Louise Mieskiewicz (i den blå trøje) er glad for, at ØKF valgte at gøre turen til Bornholm til en træningslejr, så man ikke brugte mere tid på transporten end på rent faktisk at være på Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen

Dobbelt målskytte er imponeret over BK Bornholm

ØKF’s dobbelte målscorer, Louise Mieskiewicz, mener også, at det har været en god ide at gøre turen til en træningslejr.

– Det er fint, når vi kombinerer det med noget andet, men det er en lang tur, hvis det i gåseøjne bare er for en fodboldkamp. Men vi er dedikerede, vi er et dedikeret hold, så selvfølgelig tager vi turen. Og vi forventer selvfølgelig også, at de gør det samme, når de kommer til os, siger den 27-årige offensive midtbanespiller.

Har BK Bornholm nogen chancer i forhold til de andre hold, I har mødt i KS?

– Det tror jeg helt sikkert. Nu var det først her til sidst, at vi fik at vide, at det var et helt nyt hold, der skal lære at spille sammen. Men jeg synes, de spillede rigtig fint sammen. Og det viser resultatet også, at de gav os nogle problemer en gang imellem. Så jeg tror da helt klart, at der er noget fremtid for dem – i hvert fald i denne her serie også.