Caroline Jacobsen er tilbage igen efter halvandet års pause fra fodbolden grundet en knæskade. Nu spiller hun resten af sæsonen med BK Bornholm, og så tager hun den derfra. Foto: Jens-Erik Larsen

Tidligere ungdomslandsholdsspiller fra Nexø: ‘BK Bornholm er et godt sted at starte efter min knæskade’

I lørdagens københavnsseriekamp mellem BK Bornholm og ØKF lykkedes det Caroline Jacobsen at score to flotte mål og spillede dermed en vigtig rolle i at sikre bornholmerholdet tre point i 3-2-sejren over gæsterne fra Amager.

Udover de to mål, glæder den 20-årige tidligere Nexø- og ungdomslandsholdsspiller sig over, at hun igen kan løbe rundt på en fodboldbane og sparke til en bold. For hun har nemlig været igennem en lang knæskade, som hun først op til denne efterårssæson er kommet sig helt over.

FODBOLD

I lørdagens københavnsseriekamp mellem BK Bornholm og ØKF lykkedes det Caroline Jacobsen at score to flotte mål og spillede dermed en vigtig rolle i at sikre bornholmerholdet tre point i 3-2-sejren over gæsterne fra Amager.

Udover de to mål, glæder den 20-årige tidligere Nexø- og ungdomslandsholdsspiller sig over, at hun igen kan løbe rundt på en fodboldbane og sparke til en bold. For hun har nemlig været igennem en lang knæskade, som hun først op til denne efterårssæson er kommet sig helt over.

– Jeg har lige været skadet i halvandet år, så det er faktisk lidt tid siden, jeg senest har spillet. Det var en bruskskade i knæet, så det var noget værre noget, men går faktisk rigtig godt nu. Jeg kan træne, som jeg vil, og jeg kan spille kampe, som jeg vil, siger hun.

Hvad fik dig til at sige ja til at spille på BK Bornholm?

– Jeg valgte at spille på holdet først og fremmest, fordi jeg synes, det er en super ide at starte sådan et hold op, der forhåbentlig kan være der til de fremtidige unge spillere, der rykker op. Derudover følte jeg, det var et godt sted at starte efter min knæskade for at komme ordentligt i gang igen.

– Lige da holdet begyndte at starte op, der var jeg ikke rigtig en del af det, for på det tidspunkt var jeg stadig skadet og kunne slet ikke løbe eller noget. Så det er først her i løbet af efteråret, at jeg faktisk er kommet ind på holdet, og det er også derfor, jeg ikke har nået at være med til super mange træninger. Så der er også nogle af spillerne, som jeg ikke kender super godt, som jeg næsten kun lige har lært at kende.

Caroline Jacobsen (med bolden) og Pernille Munch var en dynamisk duo på BK Bornholms hold i lørdagens kamp mod ØKF. Foto: Jens-Erik Larsen

Stoppede med elitefodbold

Du har spillet elitefodbold ovre og flyttede så tilbage til Bornholm for et par år siden. Hvorfor?

– Jeg gik på gymnasium i København på en Team Danmark-linje. Jeg endte med at fortsætte gymnasietiden på Bornholm, fordi det ikke helt fungerede for mig at bo derover på det tidspunkt. Det var derfor, jeg valgte at flytte hjem til mine forældre i Nexø. Jeg blev færdig med gymnasiet i sommeren 2018, og så har jeg lige haft et par sabbatår, hvor jeg primært har arbejdet i Dagli’Brugsen i Snogebæk, imens jeg var knæskadet. Jeg er faktisk lige flyttet til Glostrup her for nylig, for jeg er lige startet på Københavns Universitet, hvor jeg læser idræt og fysisk aktivitet.

Hvornår spillede du så senest på ungdomslandsholdet?

– Jeg nåede lige til en enkelt U/19-landsholdstræning, men så flyttede jeg hjem til Bornholm, og de har en visse krav, man skal opfylde for at være en del af det, så det var sådan automatisk, at jeg røg af ved det. Jeg var ikke skadet på det tidspunkt faktisk.

Hvor lang tid vil du spille på BK Bornholms hold?

– Umiddelbart er planen i hvert fald at spille her sæsonen ud, og så vil vi jo bare se, hvordan det går, og hvordan det ser ud. Og så ved man selvfølgelig aldrig, hvad der sker ellers, men jeg er godt tilfreds med at spille på BK Bornholm, som det ser ud nu.

Hvordan er det at have Lasse Holmgaard som træner?

– Han er faktisk min tidligere træner i Nexø, så jeg kender ham godt. Jeg har også været glad for ham som træner tidligere, for jeg synes, han er dygtig. Jeg har spillet med drenge engang, hvor han var træner for det drengehold, så jeg kender godt til hans ambitioner, og det fungerer rigtig godt.

Hvad tænker du om hans ambition om at føre holdet hele vejen op til ligaen?

– Det er også lidt det fede. Han har jo ambitioner om det, og jeg synes altid, at det er fedt at være på et hold, der vil noget ekstra.