Lasse Holmgaard har aldrig tidligere trænet et kvindehold, og derfor er der meget nyt at lære for ham i forhold til, hvordan man skal kommunikere til spillerne. Foto: Jens-Erik Larsen

Lasse Holmgaard: ‘Det er anderledes at være træner for kvinder, de har nogle andre issues’

Kvindeoverbygningsholdet BK Bornholm, der lørdag spillede sin første kamp i Københavnsserien, er ledet af den tidligere NB Bornholm-cheftræner Lasse Holmgaard.

Han fortæller til Bornholms Tidende, at det er første gang, han nogensinde træner et kvindehold, og hans oplevelse er, at det er en noget anderledes tilgang, man er nødt til at have til spillerne, når man er træner for kvinder.

FODBOLD

Kvindeoverbygningsholdet BK Bornholm, der lørdag spillede sin første kamp i Københavnsserien, er ledet af den tidligere NB Bornholm-cheftræner Lasse Holmgaard.

Han fortæller til Bornholms Tidende, at det er første gang, han nogensinde træner et kvindehold, og hans oplevelse er, at det er en noget anderledes tilgang, man er nødt til at have til spillerne, når man er træner for kvinder.

– Det er meget anderledes faktisk. Man lærer en masse ting menneskeligt omkring, hvordan man skal guide og vejlede kvinder i forhold til herrer. Det er på en helt anden måde, man skal det. Det er i hvert fald nogle andre issues (problemer, red.), spillerne har, siger han.

– Kvinderne er mere nervøse og tror ikke lige så meget på sig selv, hvor jeg vil sige, at typisk så har det været omvendt med herrerne, de tror næsten for meget på sig selv. Og det er ikke, fordi det hverken er negativt eller positivt, det er bare sådan, jeg har mærket det. Man skal være meget mere støttende på kvindesiden, og det er super fint og spændende at lære om. Og det skal jeg selvfølgelig lære mere og mere om, så jeg kan guide og vejlede dem endnu bedre.

Skal man være lidt mindre hård i filten som træner i forhold til den måde, man kommunikerer til spillerne for at få det bedste fodbold ud af dem?

– Helt sikkert. Det er en helt anden mandskabspleje end på herresiden. På herresiden er det meget mere vigtigt, at man sætter sig i respekt overfor spillerne, hvor det her er meget mere vigtigt, at man kommunikerer til spillerne og sætter sig ind i, hvem de er, på en helt anderledes måde, som jeg selvfølgelig lærer af hver gang og får erfaring fra hver kamp. Jeg har kun haft to kampe som kvindetræner og én træningskamp med dem, så det er ikke, fordi vi kender hinanden ud og ind. Så det er en læringsperiode, siger den tidligere NB-træner.

 

 

BK Bornholm

Blev etableret i slutningen af 2019 på Lasse Holmgaard initiativ. Holdet er en overbygning, som består af de bedste spillere fra otte bornholmske klubber (Østerlars BK, Hasle IF, Nexø BK, Rønne IK, Svaneke IK, IK Viking, Østermarie IF, Aakirkeby IF) samt pt. tre eksilbornholmere, der bor på den anden side af vandet. I alt er der i øjeblikket omkring 16 spillere tilknyttet holdet, som træner hver onsdag. De fleste af spillerne træner og spiller også syvmands- eller ottemandskampe for de otte klubber, der står bag overbygningen. Holdets træner, Lasse Holmgaard, håber, at man på sigt kan få samlet omkring 20 spillere i truppen. – Nogle af de andre hold har også problemer med at stille hold, og det vil vi også komme til at få. Så det vil være smukt, hvis vi kunne samle 20 spillere. Men der er vi langt fra lige nu, og derfor gør vi det på denne her måde. Vi bygger imens, vi sejler skulle jeg til at sige, siger han. Hvis holdet rykker ned fra Københavnsserien, skal de i næste sæson spille i serie 1, mens hvis de rykker op, skal de spille i Øst-rækken, som er Danmarks tredjehøjest rangerede række, kun overgået af 1. division og Gjensidige Kvindeligaen.