Pernille Munch elsker stadig at spille fodbold og er glad for, at der igen er mulighed for bornholmske kvinder at spille 11-mandsfodbold på Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen

39-årige Pernille Munch: ‘Jeg synes stadig, det er smaddersjovt at spille fodbold’

Selvom nogle vil mene, at hendes bedste fodboldår ligger nogle år tilbage i tiden, så kan hun stadig.

39-årige Pernille Munch, der tidligere har spillet på landsholdet og på Brøndbys elitedivisionshold, viste lørdag i BK Bornholms kamp i Københavnsserien, at der stadig er nogle spark tilbage i de ellers – i fodboldmæssig forstand – gamle ben.

FODBOLD

Selvom nogle vil mene, at hendes bedste fodboldår ligger nogle år tilbage i tiden, så kan hun stadig. 39-årige Pernille Munch, der tidligere har spillet på landsholdet og på Brøndbys elitedivisionshold, viste lørdag i BK Bornholms kamp i Københavnsserien, at der stadig er nogle spark tilbage i de ellers – i fodboldmæssig forstand – gamle ben.

– Jeg synes, det var sjovt, og jeg synes, det er så godt, at vi har et 11-mandshold nu på Bornholm for piger og damerne. Det er tiltrængt, siger hun til Bornholms Tidende efter kampen.

Føler du selv stadig, at du kan følge med?

– Ja, det synes jeg faktisk. Det gik fint.

Hvilket potentiale tænker du, at holdet har?

– Jeg synes, det er rigtig rigtig godt, at der er kommet det her hold, fordi der er netop flere bornholmske unge spillere, som har potentiale til at udvikle sig. Så det er rigtig godt, at vi har den mulighed for de unge spillere, at de kan spille på det her hold, og så måske blive et år eller to længere på Bornholm og så udvikle deres fodboldspil. Og jeg synes da helt klart, at de unge piger viste i dag, at de har potentiale.

Så du har en stor interesse i, at pige/kvindefodbolden udvikler sig her på øen?

– Helt klart. Jeg oplevede selv at måtte flytte fra øen som 17-årig, og det havde jeg ikke gjort, hvis vi havde sådan et hold, som vi har nu. Så havde jeg ikke været presset til at flytte så tidligt hjemmefra. Jeg flyttede, fordi jeg var nødt til at spille på et højere niveau, end der var på Bornholm, siger Pernille Munch, der siden vendte tilbage til fødeøen og nu har boet her de seneste ti år.

Har de seneste år været nogle år, som er misset for dig rent fodboldmæssigt, fordi der ikke har været et 11-mandshold, som du kunne spille på?

– Ja, det ville jeg helt sikkert have gjort, for jeg synes jo, at det er smaddersjovt stadig. Så helt sikkert ja. Og nu er jeg jo med på det her hold som en gammel, garvet spiller. Jeg er 39 år, så man kan godt sige, at jeg er en gammel spiller. Jeg er her for at hjælpe de unge på holdet godt af sted, og hvis de kan bruge mig, så hjælper jeg gerne til.

Så det er ikke dig, holdet skal bygges op om frem mod ligamålsætningen?

– Nej, nej, det er de unge spillere, jeg er der for. Det er ikke mig, der skal bære holdet, det er de unge spillere på holdet, der skal gøre det, siger Pernille Munch, som spillede på det FQ Bornholm-hold, som tilbage i 2013 var det seneste bornholmske hold, som spillede i Københavnsserien. Siden har hun spillet lidt syvmandsfodbold i RIK og gør det stadig. Derfor spiller hun i øjeblikket både syvmandskampe og 11-mandskampe og træner også sommetider med til BK Bornholms onsdagstræninger.