Fire bornholmske bordtennisklubber holder åbent hus i uge 37. Foto: Jens-Erik Larsen

Åbent hus i fire klubber: ‘Vi håber unge spillere har lyst til at svinge battet’

BORDTENNIS

Har man lyst til at prøve at spille bordtennis, så er der god mulighed for det i næste uge. Her vil der nemlig i hele Danmark blive holdt åbent hus-arrangementer i bordtennisklubberne, og på Bornholm gælder det for Knudsker IF, Nyker IF, Tejn IF og Hasle IF.

Hos de fleste af de bornholmske klubber er alle aldersgrupper velkomne, men håbet er dog især, at man kan få nogle unge spillere til at komme på besøg. Dem er der nemlig mangel på, fortæller Kenny Jensen, der er formand for Bordtennis Bornholm.

 

Vi mangler en del senior og ungdomsspillere.
Derfor håber jeg virkelig, at vi til åbent hus
kan få nogle unge spillere til at deltage, så de
forhåbentlig får lyst til at melde sig ind i klubberne.

 

– På Bornholm er halvdelen af bordtennisspillerne over 60 år. Og i den næste halvdel er langt de fleste over 40 år. Så vi mangler en del senior og ungdomsspillere. Derfor håber jeg virkelig, at vi til åbent hus kan få nogle unge spillere til at deltage, så de forhåbentlig får lyst til at melde sig ind i klubberne, siger han.

Kenny Jensen, formand for Bordtennis Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen

Skolesamarbejde er et andet initiativ

Kenny Jensen er selv træner i Hasle IF, som indtil for seks-syv år siden havde omkring 30 ungdomsspillere. Nu er tallet helt nede på 10-11 stykker. Derfor prøver klubben at gøre, alt hvad den kan for at tiltrække nye unge spillere.

Der er eksempelvis blevet indgået et samarbejde med Svartingedal Skole, fortæller han.

– Skolen har lavet noget, de kalder for ‘Gå glad på weekend’, hvor eleverne kan vælge at deltage i nogle forskellige aktiviteter fredag eftermiddag i skoletiden. Og en af aktiviteterne er så at spille bordtennis her hos os. Det har så bare ikke givet nok nye medlemmer til os, som vi havde håbet, men vi har alligevel valgt at fortsætte det i år, siger han.

Til åbent hus kan man – udover at spille med andre spillere – dyste mod en bordtennisrobot. Den kan bruges til at træne alle slags slag som eksempelvis forhånd, baghånd og serve-returnering. Men den har også sine mangler, fortæller Bordtennis Bornholm-formand Kenny Jensen. – I bordtennis er det også vigtigt, at man kan aflæse modstandernes kropssprog, så man kan regne ud, hvordan de vil skrue bolden, når de server eksempelvis. Det kan man ikke aflæse på en robot. Derfor er det også nødvendigt, at man har en træner, der kan sende bolde af sted mod spillerne. Men robotten er et godt alternativ og især for mig, for jeg har ingen følelser i to af mine fingre, og derfor kan jeg ikke styre battet. Når jeg ikke skal sende bolde af sted, kan jeg også bedre fokusere på spillerne og se, om de gør det rigtigt, siger Kenny Jensen, der selv er træner i Hasle IF. Foto: Jens-Erik Larsen

Mød bordtennisrobot til åbent hus

Klubben prøver også at øge chancen for at lokke nye spillere til ved at forsøge at gøre spiloplevelsen endnu bedre for spillerne.

Den har i år eksempelvis investeret 13.000 kroner i en ny bordtennisrobot, som er opfundet af et amerikansk firma fra Tennesse og fremstillet i Kina. Robotten er forprogrammeret til at kunne lave 100 træningsøvelser i tre sværhedsgrader, og den kan skyde over 100 bolde af sted i minuttet.

– Det, synes spillerne, er enormt sjovt at prøve, når tempoet bliver sat op, for så kommer boldene lynhurtigt hele tiden. Den er også i særdeleshed god til at lave serveøvelser, hvor den server ned i egen bordhalvdel først og sender bolden over nettet. Så kan man som spiller øve sig i at returnere på serven, siger formanden, som fortæller, at det til åbent hus også vil være muligt at prøve kræfter med bordtennisrobotten, der har det mundrette navn Newgy-Donic, model Robo-Pong 3050XL.

Knudsker IF, Tejn IF og Hasle IF holder åbent hus den 7. september, mens Nyker IF holder det den 8. og 9. september.