– Heldigvis har vi nogle gode herresingler, fordi i herredouble ser det lidt tyndere ud, end det har gjort de andre år. Men jeg synes helt klart, vi har et hold, der kan få en medalje, og så må vi se derfra, siger Mathias Christiansen. Arkivfoto

Mathias Christiansen: Jeg regner med at være blandt de ti udvalgte til VM-truppen

BADMINTON

De næste små to uger skal 11 spillere konkurrere om at være blandt de ti udtagne til Danmarks endelige trup til Thomas Cup, som er VM-turneringen for herrelandshold. Den bornholmske badmintonspiller Mathias Christiansen, som har været med til Danmarks to seneste Thomas Cup-turneringer, er med i bruttotruppen, og han satser stærkt på, at han også kommer med i den endelige trup, når den bliver udtaget den 18. september, fortæller han til Bornholms Tidende.

– Jeg er nok ved at være en af de erfarne spillere, så jeg regner da også stærkt med, at jeg er med på holdkortet, siger han.

Det er noget nyt, at der bliver udtaget en bruttotrup, for op til de to andre andre Thomas Cup-turneringer, som Mathias Christiansen har deltaget i, blev de ti endelige spillere udtaget i ét hug. Derfor er Mathias Christiansen ikke helt sikker på, om der er en bestemt god måde at vise sig selv frem på henover de næste to uger til træningerne i landsholdscenteret i Brøndby for at overbevise landstrænerne Jakob Høi og Kenneth Jonassen om, at han skal udtages.

– Men som sagt, skal der kun sorteres en enkelt fra, og det regner jeg stærkt med, ikke bliver mig. Jeg er rimelig sikker på, at jeg nok skal være med blandt de ti, så det er ikke noget, jeg går og tænker over i hverdagen overhovedet. Jeg føler, at jeg nok skal komme med, så det tager jeg stille og roligt, siger han.

Damen er skiftet ud med en mand

De seneste par år har Mathias Christiansen primært spillet mixeddouble, senest med Alexandra Bøje som makker.

Men da Thomas Cup kun er en turnering for herrelandshold, skal den bornholmske badmintonspiller nu have en herremakker ved sin side, når doublekampene skal spilles. Han regner dog ikke med, at det vil blive svært at vænne sig til.

– Nu træner vi en del herredouble på centeret, så det er ikke sådan, at det er helt unormalt for mig, siger han.

– Jeg har primært gjort mig i mixeddoubleturneringer i de seneste par år, så det at spille turneringskamp i herredouble bliver selvfølgelig lidt anderledes, men det er jeg sikker på, at jeg nu nok skal klare.

Mathias får hjemmebanefordel

VM-turneringen for herrelandshold bliver spillet hvert andet år, og denne gang er det Aarhus, som er værtsby. Derfor ser Mathias Christiansen frem til spille turneringen på hjemmebane.

– Jeg glæder mig selvfølgelig helt vildt meget, nu hvor det er på hjemmebane, for det bliver jo sjovt. Vi regner også med at kunne lukke lidt flere tilskuere ind (nu hvor tilskuerrestriktionerne for idrætsarrangementer er blevet lempet, red.), så det glæder jeg mig til, siger den bornholmske badmintonspiller, som selv har prøvet at vinde Thomas Cup-turneringen sammen med det danske herrelandshold tilbage i 2016.

I år tror han også, at holdet kan have gode muligheder for at nå langt i turneringen.

– Jeg tror godt, vi har chance for at kunne få en medalje igen. Heldigvis har vi nogle gode herresingler, fordi i herredouble ser det lidt tyndere ud, end det har gjort de andre år. Men jeg synes helt klart, vi har et hold, der kan få en medalje, og så må vi se derfra.

 

 

Thomas Cup 2020

Spilles fra 3.-11. oktober i Ceres Arena i Aarhus. Desuden spilles Uber Cup, VM for damelandshold, også på samme tid og sted, men her er der ikke udsigt til, at nogle bornholmere deltager.