Karen-Margrethe Hansen Bager. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen.

DGI Bornholm-direktør: Det er rettidigt omhu at udskyde landsstævnet

IDRÆTSBEGIVENHED

Til næste sommer var det meningen, at 25.000 idrætsudøvere skulle have deltaget i DGI Landsstævne i Svendborg, men de må væbne sig med tålmodighed, for nu er stævnet blevet udskudt til 2022 og fortsat med Svendborg som værtsby.

Udskydelsen skyldes usikkerheden om, hvordan corona-situationen og restriktionerne vil se ud næste sommer, og DGI Bornholms direktør Karen-Margrethe Hansen Bager støtter op om beslutningen

– På den ene side er det jo smadderærgerligt, at der ikke kommer et landsstævne i 2021. Men omvendt er der jo fuld forståelse for, at med den corona-situation, som vi stadigvæk står i, er det desværre den helt rette beslutning at tage, siger hun.

– Du kan godt kalde det rettidigt omhu, at man udskyder det, inden vi begynder at gøre en masse for at rekruttere deltagere til landsstævnet. For vi har i øjeblikket et forsamlingsforbud på kun 100 mennesker, og så er det svært at forestille sig, hvordan man kan være 25.000 deltagere til landsstævnet næste sommer.

Svært at holde afstand

DGI Bornholm-direktøren peger på, at man til et landsstævne kommer fysisk tæt på hinanden, og det rimer ikke særlig godt på corona-mantraen om, at vi skal passe på hinanden ved at holde afstand.

– Du står i kø til mad og toilet, og når du skal ind og lave dit idræt. Og en stor del af at være med til landsstævnet er jo også det fællesskab, som opstår, ved at du møder en masse mennesker. Og med 25.000 deltagere kan det blive besværligt at holde afstand, siger Karen-Margrethe Hansen Bager.

– Så jeg kan kun forstå den beslutning, der er kommet fra landsstævnets bestyrelse om at udskyde landsstævnet.

Håber på mange bornholmske deltagere

Det seneste landsstævne blev afholdt i Aalborg i 2017, hvor 100 personer deltog fra DGI Bornholm, hvoraf 85 var aktivitetsudøvere, mens resten var frivillige.

Håbet er nu, at endnu flere bornholmere vil deltage, når DGIs landsstævne efter planen bliver afholdt den 30. juni til 3. juli 2022.

– Jeg håber på, at vi kan få lidt flere deltagere med, nu hvor det skal afholdes i Svendborg, som er lidt tættere på Bornholm end Aalborg. Og vi ved også, at der er flere bornholmere, som var med til landsstævnet i Svendborg i 1994, som var et helt fantastisk landsstævne, og de kunne måske have lyst til at komme med til Svendborg igen, siger DGI Bornholms direktør.

– Nu håber vi bare på, at corona-situationen stilner af, så vi om et års tid kan begynde forberedelserne til at rekruttere landsstævnedeltagere til 2022, siger hun.

Nu håber vi bare på, at corona-situationen stilner af, så vi om et års tid kan begynde forberedelserne til at rekruttere landsstævnedeltagere til 2022. Karen-Margrethe Hansen Bager, direktør, DGI Bornholm

DGI Landsstævne:

Skulle have været afviklet 1.-4. juli 2021, men er nu blevet udskudt til 30. juni – 3. juli 2022. Svendborg er fortsat værtsby. Beslutningen om udskydelsen er truffet af landsstævnets bestyrelse, der består af repræsentanter for DGI, Svendborg Kommune og Efterskoleforeingen. Det koster samlet set DGI og Svendborg Kommune fem millioner kroner, at DGI Landsstævne udskydes. DGI og Vejle Kommune fortsætter dialogen om afholdelsen af DGI Landsstævne i Vejle i 2025. Kilde: Ritzau