– Da B93 egentlig også hellere ville det på den her måde, så fandt vi den her løsning, siger Mathias Jensen om afbuddet til pokalkampen mod det københavnske 2. divisionshold Foto: Berit Hvassum

RIK melder afbud mod B93: ‘Pokalkamp ville have været sportsligt ligegyldig’

Københavnsserieholdet RIK har valgt at smide håndklædet i ringen og melde afbud til onsdagens pokalturneringskamp mod 2. divisionsklubben B93.

FODBOLD

Københavnsserieholdet RIK har valgt at smide håndklædet i ringen og melde afbud til onsdagens pokalturneringskamp mod 2. divisionsklubben B93.

Rønne-holdet er i øjeblikket hårdt skadesplaget med ti spillere ude, og derfor ville der kun have været fire normale førsteholdsspillere til rådighed til pokalkampen.

– Derfor vurderede vi, at kampen ville have være sportsligt ligegyldig, siger cheftræner Mathias Jensen.

De mange skader var medvirkende til, at RIK løb ind i en regulær øretæve i weekenden, hvor holdet tabte 6-0 til Kastrup i Københavnsserien. I fraværet af de skadede spillere, stillede holdet op med en del ungdomsspillere, og afbuddet i pokalturneringen skal også ses som en måde at passe psykisk på de unge spillere, fortæller træneren.

– Vi kunne godt have stillet op og så tabt stort. Vi vurderede bare, at det ikke ville gavne vores unge spillere. Det ville heller ikke have gavnet vores ældre bornholmsseriespillere eller B93. Vi så ikke rigtig den store mening i at skulle spille kampen, og da B93 egentlig også hellere ville det på den her måde, så fandt vi den her løsning, siger Mathias Jensen.

Første afbud i lang tid

Det ærgrer dog også RIKs cheftræner, at man måtte vælge at melde afbud, for det er ikke noget, som holdet har for vane at gøre. Og slet ikke i pokalturneringen, hvor mindre hold som RIK fra Københavnsserien har chancen for at lave en overraskelse mod hold fra de højere rækker.

– Jeg tror ikke, vi under min tid som træner har prøvet at melde afbud før. Og under normale omstændigheder ville det have været en super fed kamp for os at prøve at måle os med et 2. divisionshold og se, hvor langt man er fra det, siger Mathias Jensen.

– Det ville have været superfedt at prøve med vores bedste hold. Der ville sikkert også have været mange tilskuere på tilskuerpladserne, og det ville have været en super kamp. Men som tingene er nu, ville det ikke have været en super kamp for nogen, tænker jeg. Så jeg har det egentlig okay med det.

Skadessituationen lysner de næste uger

Nu ser cheftræneren frem til weekendens kamp i Københavnsserien. Her håber Mathias Jensen at have nogle af de skadede spillere klar igen.

– Det er lidt blandet med de skadede spillere. De får masser af behandlinger, og vores behandler er heldigvis rigtig dygtig, så jeg håber i hvert fald, at nogle af dem er klar til på lørdag. Men alle bliver jo ikke klar. Det kommer til at være lidt gradvist de næste par uger, siger Mathias Jensen, som glæder sig over, at der ikke er risiko for, at der skulle opstå nye skader, nu hvor pokalkampen er aflyst.

– Som fodboldtræner har den seneste måned været temmelig frustrerende i forhold til, at der er kommet to-tre nye skader hver uge. Så lige nu er mit fokus bare at få dem klar, så de kan spille i Københavnsserien igen. Og der ville pokalkampen bare have været en ekstra hård kamp i programmet. Vi har lige spillet seks kampe på 17 dage, hvor alle sammen har gjaldt noget, og det er meget de samme spillere, der har løbet og spillet 90 minutter, siger han og glæder sig derfor over, at spillerne nu kan fokusere på weekendens kamp.

– Vores fokus er lige nu på Københavnsserien, hvor det er rigtig vigtigt for os, at vi kommer på tavlen snart. Og der har vi brug for, at alle vores bedste spillere har deres skader kvit, siger han.