Magnus Cort ser nu frem til at køre Tirreno-Adriatico, som begynder om 14 dage. Foto: Jacob Jepsen

Skuffet Cort efter at være blevet vraget til Touren: Har udset sig nyt, stort mål

Magnus Cort havde satset på, at han ligesom de sidste to år skulle køre med i verdens største og mest prestigefyldte cykelløb Tour de France. Men den 27-årige bornholmer blev fravalgt af sin amerikanske arbejdsgiver EF Pro Cycling til det franske etapeløb, der begynder i næste weekend.
– Jeg er selvfølgelig meget skuffet. Jeg havde både håbet og regnet med, at jeg skulle køre med i Touren. Men jeg vidste også godt, at jeg ikke kunne føle mig sikker efter cykelløbene i Italien, siger Magnus Cort, som for to år siden vandt den første danske etapesejr i det store løb siden 2009.

CYKLING

Magnus Cort havde satset på, at han ligesom de sidste to år skulle køre med i verdens største og mest prestigefyldte cykelløb Tour de France. Men den 27-årige bornholmer blev fravalgt af sin amerikanske arbejdsgiver EF Pro Cycling til det franske etapeløb, der begynder i næste weekend.

– Jeg er selvfølgelig meget skuffet. Jeg havde både håbet og regnet med, at jeg skulle køre med i Touren. Men jeg vidste også godt, at jeg ikke kunne føle mig sikker efter cykelløbene i Italien, siger Magnus Cort, som for to år siden vandt den første danske etapesejr i det store løb siden 2009.

I de få løb der er kørt efter coronapausen, har Cort været forholdsvis anonym. Det gælder især Strade Bianche og Milano-Sanremo, hvor han tillægger de manglende resultater den voldsomme varme, som prægede løbene.

– Jeg synes, det er irriterende, at varmen ved de to løb spiller en rolle i udtagelsen, men sådan er det. Jeg forstår dem godt, for vi har mange andre gode ryttere på holdet, fortæller Magnus Cort.

Uenig i beslutningen

Magnus Cort medgiver, at det formentlig havde set anderledes ud, hvis ikke coronaepidemien havde sat en stopper for cykelsporten tidligere i år.

– Det vil jeg tro. Vi har ikke kørt cykelløb i lang tid, og selvom jeg føler mig i god form, er der bare forskel på at træne og køre løb. Jeg ville meget gerne have været med til Tour de France, og jeg er selvfølgelig uenig i beslutningen. Men jeg accepterer den, og jeg forstår godt deres begrundelse, tilføjer bornholmeren.

Han ærgrer sig dog over, at beskeden kommer så sent. Havde han fået beskeden tidligere, ville han gerne have kørt DM, som blev kørt i Middelfart i sidste weekend.

Cort må nu nøjes med at tage plads som en af to reserver på sit amerikanske hold ved Tour de France. I teorien kan han derfor komme i spil, hvis en af hans holdkammerater ikke kan stille til start. Men Cort mener, at det er usandsynligt.

– At være reserve som cykelrytter kan ikke sammenlignes med en fodboldspiller, som sidder på bænken. Jeg kommer kun i spil, hvis der er en af de andre, som bliver syg eller styrter i træningen, inden Touren begynder på lørdag. Det tror jeg ikke på, siger Magnus Cort.

Håber på Giro d’Italia

I stedet ser Magnus Cort nu frem til at køre Tirreno-Adriatico, som begynder om 14 dage.

– Det bliver et udmærket alternativ, og derefter håber jeg på at komme med til Giro d’Italia, siger Magnus Cort.

Bornholmeren har ikke tidligere kørt Giro d’Italia, som begynder den 3. oktober. Han håber, at han kan bruge skuffelsen over den manglende udtagelse til Tour de France konstruktivt.

– Nu handler det om, at jeg skal ud og bevise, at de tager fejl, og at de skulle have valgt mig til Touren. Nu vil jeg køre de kommende cykelløb, som er det de sidste, jeg stiller op til, siger Magnus Cort.