Martin Andersen. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

RIK er pokalmester efter sejr over NB Bornholm

RIK er pokalmester efter en 3-1 sejr over NB Bornholm tirsdag aften.

Lyden fra dommer Morten Hjorth Hansens startfløjt hang stadig over det velbesøgte ØBM Arena i Rønne, da en afgørende hændelse fandt sted i pokalfinalen mellem de evige rivaler RIK og NB Bornholm.

Med en flot stikning sendte Nicolai Olsen RIK-anfører Nicklas Harder afsted, som alene med NB-målmand Maciej Rezkis kiksede sin afslutning. Men i situationen blev den polske målmand skadet og efter flere forsøg på at blive klar igen, måtte Rezkis opgive.

I stedet blev angriber Frederik Madsen skiftet ind på mål.

Da kampen endelig blev genoptaget skete det i et højt tempo med NB Bornholm i teten i kampens første kvarter. De bågules hurtige kombinationsspil førte til flere gode chancer, mens RIK havde svært ved at skabe noget i den anden ende. Dermed formåede hjemmeholdet ikke at teste Frederik Madsen i NB-målet i begyndelsen af kampen.

Det gjorde de til gengæld efter 19. minutters spil, da Nicolai Olsen pludselig blev sendt afsted på en omstilling. Hans fornemme teknik svigtede ikke. Ned et elegant tip lagde han bolden over Frederik Madsen til 1-0 føring.

Kampen blev en illustration af en af fodboldens mange klichéer. Den om at mål ændrer fodboldkampe. Efter scoringen fik RIK bedre fat i kampen.

Alligevel skulle der blot gå syv minutter, før der igen var balance i regnskabet. Mathias Lund fandt NB-anfører Kacper Stukonis på et hjørnespark, og så var der udlignet.

Men RIK svarede igen kort før pausen, da Jonathan Vilhelmsen igen bragt hjemmeholdet foran med sin scoring til pausestillingen 2-1.

Anden halvleg var blot få sekunder gammel, da Marius Finsen var meget tæt på at udligne. Efter et hjørnespark modtog han bolden i feltet, men hans flotte afslutning ramte stolpen.

Midtvejs i anden halvleg scorede Oskar Møller i stedet til kampens sidste mål efter et hjørnespark.

Den havde RIK brug for. Sejren på 3-1 over NB Bornholm. Det førte ikke kun til, at der nu venter RIK en stor kamp i første runde af Sydbank Pokalen ovre, hvor modstanderen er 2. divisionsklubben B93, som Nicolai Olsen netop er skiftet fra.

Med sejren kan RIK også tanke tiltrængt selvtillid efter en svær start i Københavnserien, hvor det blot er blevet til tre point i tre kampe. Samtidig fik rønneboerne revanche for sidste uges smertelige 5-1-nederlag til netop NB Bornholm i Nexø.