De manglende resultater bekymrer Magnus Cort, der lørdag kører Lombardiet Rundt i det nordlige Italien. Foto: Jacob Jepsen

Manglende resultater bekymrer Cort: Lørdag kører han for en billet til Touren

Når Magnus Cort lørdag kører Lombardiet Rundt i det nordlige Italien, er der meget på spil for den bornholmske cykelrytter. Selv tror Cort de 231 kilometer fra Bergamo til Como bliver afgørende for, om han kommer på holdkortet til Tour de France.

CYKLING

Når Magnus Cort lørdag kører Lombardiet Rundt i det nordlige Italien, er der meget på spil for den bornholmske cykelrytter. Selv tror Cort de 231 kilometer fra Bergamo til Como bliver afgørende for, om han kommer på holdkortet til Tour de France.

I de få løb der er kørt efter coronapausen har Cort været forholdsvis anonym. Det gælder både Strade Bianche for 14 dage siden og Milan-Sanremo i sidste weekend.

Magnus Cort føler sig ellers i god form. Han tillægger de manglende resultater den voldsomme varme, som prægede begge løb. Alligevel lægger bornholmeren ikke skjul på, at de manglende resultater bekymrer ham.

Der er kun kort tid til, at Corts amerikanske arbejdsgiver EF Pro Cycling sætter navne på de ryttere, som skal repræsentere holdet under Tour de France, som begynder om to uger. Så Lombardiet Rundt er reelt bornholmerens sidste mulighed for at bevise sit værd inden udtagelsen til verdens største cykelløb.

– Det er ikke gået så godt, som jeg kunne ønske mig. Jeg har haft problemer i varmen, så det har været lidt træls, fordi jeg egentlig føler mig i god form. Set udefra kan det jo næsten se ud som om, at jeg ikke har lavet noget under coronapausen, men sådan forholder det sig ikke. Jeg har trænet hårdt, fortæller Magnus Cort til Bornholms Tidende.

Magnus Cort er en del af bruttotruppen til Tour de France, men han føler sig langt fra sikker på deltagelse.

– Jeg er blevet lidt mere nervøs for udtagelsen, end jeg var, inden vi begyndte at køre cykelløb igen. Dengang havde jeg en stærk tro på tingene, så længe jeg kunne leve op til forventningerne. Men det har jeg ikke helt kunnet, og det er klart, at holdet gerne vil satse på dem, som de er sikre på. Det er ikke nok at køre stærkt i træningen, det skal også ske i løbene, fastslår Magnus Cort.

Hvis den tidligere etapevinder i Touren leverer et godt resultat i Lombardiet, vurderer han stadig chancen for at være med i den franske rundtur som god.

Har ikke prøvet noget lignende

Under Strade Bianche, det første World Tour-cykelløb efter coronapausen, sneg temperaturen sig undervejs op omkring 40 grader i løbet af de 184 kilometer på landevejene i Toscana.

– Det var helt vildt varmt. Jeg kan slet ikke huske, at jeg har prøvet noget lignende. Min cykelcomputer viste 42 grader, så det var voldsomt. Hvis det havde været et etapeløb havde varmen formentlig lagt en ro over feltet, men fordi Strade Bianche er et endagsløb, bliver der gået til den. Mange faldt fra undervejs, og der var næsten otte minutters forskel i top-10, hvilket normalt er fuldstændig uhørt, siger Magnus Cort.

Strade Bianche blev vundet af belgiske Wout van Aert fra Jumbo-Visma, som i finalen havde overskud til at køre fra Jakob Fuglsang og de øvrige favoritter op ad en bakke.

Men hvis Magnus Cort havde håbet på en kølig brise i Milano Sanremo ugen efter, blev han slemt skuffet. Det første af de fem monumenter i 2020 cykelkalenderen var godt nok ikke helt så varmt som i Toscana, men løbet var stadig præget af en bagende sol. Så varmen på de 305 kilometer, bornholmerens længste tur til dato, kom igen på tværs af et stort resultat. På forhånd havde Cort ellers meldt ud, at han håbede på at vise sig frem i løbet.

Det er han nu presset til i terrænet mellem Alperne og Po-dalen i den 114. udgave af cykelløbet Lombardiet Rundt, også et af cykelsportens fem monumenter.

– Selvom jeg er med som hjælperytter, så skal jeg alligevel vise noget. Formentlig kan jeg gøre en forskel for nogle af mine holdkammerater og dermed bevise mit værd. Det er et stort løb, og det er min sidste chance for at vise, at jeg har benene til at køre med i Touren.