16-årige Martha Langskov Nielsen har længe været en af Bornholms mest talentfulde fodboldspillere, og selv lægger hun ikke skjul på, at hun har ambitioner, der rækker længere væk end Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Martha søger hjælp til at udleve drømmen om professionel fodbold

FODBOLD

Mange fodboldinteresserede bornholmere kender Martha Langskov Nielsen for hendes karakteristiske pandebånd, som altid sidder i håret, når hun løber på fodboldbanen.

16-årige Martha Langskov Nielsen har længe været en af Bornholms mest talentfulde fodboldspillere, og selv lægger hun ikke skjul på, at hun har ambitioner, der rækker længere væk end Bornholm.

Nu søger bornholmeren hjælp til at udleve drømmen om en professionel karriere, og derfor er hun i gang med at finde lokale sponsorer.

Det er gået stærkt for Martha Langskov Nielsen, der det seneste år har gået på Københavns Idrætsefterskole, Kies, i Valby, hvor hun har udviklet sig meget som fodboldspiller. Derfor håber hun på, at hun kan fortsætte med at spille fodbold på efterskolen endnu et år. Men for at det kan lade sig gøre, mangler hun omkring 50.000 kroner.

– Jeg vil gøre alt for at få endnu et år på Kies, og derfor søger jeg nu sponsorer, som kan hjælpe mig, siger Martha Langskov Nielsen.

Hun har selv været rundt til en række bornholmske virksomheder, og flere har tilkendegivet, at de ønsker at hjælpe.

Den talentfulde fodboldspiller har også søgt Gjensidige Kvindeliga Drømmelegat, som skal inspirere piger til at drømme om en fodboldkarriere.

– Min helt store drøm er, at kunne leve af at spille fodbold, og så drømmer jeg om at komme på A-landsholdet. Der er ikke noget, jeg hellere vil end at spille fodbold, tilføjer Martha Langskov Nielsen.

Inden bornholmeren rejste til København spillede hun for Viking Fodbold og Elite Bornholm, og ved siden af efterskolen i Valby har bornholmeren det seneste år repræsenteret fodboldklubben B93 på Østerbro. Her spiller hun i den landsdækkende U18 DM-liga, som er det højeste niveau, som pigerne kan spille på, før de bliver senior.

Derudover har Martha Langskov Nielsen også været en del af et DBU-talentprogram for piger årgang 2004 i længere tid, inden hun sidste år blev rykket op blandt U18-holdet for landets bedste pigespillere.

Hendes helt store forbillede er den danske landsholdsspiller Pernille Harder, som spiller i den tyske klub Wolfsburg.

– Jeg spiller lidt samme position som hende, så det er klart, at det er en spiller, jeg ser op til, og jeg drømmer da om at blive lige så godt som hende, siger Martha Langskov Nielsen.