Efodboldturnering har kun få tilmeldte: ‘Klubberne kan stadig nå at komme med’

ESPORT

Esport skal integreres ude i idrætsforeningerne på Bornholm med en ny turnering i fodboldspillet Fifa 20 på playstation, som fodboldorganisationen DBU lancerede sidste år.

I samarbejde med landets øvrige lokalunioner proklamerede DBU Bornholm, at en lokal turnering ville blive sat i gang i marts. Den blev siden udskudt på grund af coronasituationen, fordi turneringen er baseret på kampe, hvor holdene mødes fysisk i klubberne, som har været lukket.

I stedet er turneringen udskudt til efteråret, oplyser DBU Bornholm. Rønneklubberne Viking og RIK er tilmeldt turneringen, ligesom Aakirkeby Idrætsforening er det, men flere har endnu ikke tilmeldt sig.

– Vi havde gerne set, at flere klubber var tilmeldt. Men vi må indse, at coronakrisen har gjort det vanskeligt. I begyndelsen havde vi en ambition om, at alle bornholmske klubber skulle med, men den har vi nu droppet. Klubberne kan ikke se, hvor de skal finde midlerne til det her lige nu, og det er selvfølgelig ærgerligt, siger administrationschef Morten Blem.

DBU Bornholm vil fortsat afvikle efterårets turnering, og Morten Blem har stadig et håb om, at flere klubber vil tilmelde sig, så turneringen kan nå op på seks deltagende hold eller flere.

– Det kunne være sjovt, hvis turneringen kan blive mere udbredt på Bornholm, så jeg håber, at vi ser nogle flere tilmeldinger. Klubberne kan stadig nå at tilmelde sig, fortæller Morten Blem.

Det er tanken, at fodboldklubberne med efodbold kan appellere til nogle mennesker, der ellers ikke normalt færdes i klubben. DBU vil gerne trække nogle unge ud af værelserne, ind i klubhusenes fællesskaber og videre ud på banerne.

Fifa 20 er et populært spil, og derfor er den manglende interesse for turneringen faktisk kommet lidt bag på Morten Blem.

– Stort set alle unge mennesker spiller jo Fifa, så vi har på ingen måde givet op, fastslår han.

DBU Bornholm har spillekonsoller stående, som interesserede klubber kan få leveret. For at klubberne kan deltage i turneringen, kræver det nemlig, at de investerer i en såkaldt DBU gaming arena, som koster 5.000 kroner. Derudover koster det 300 kroner at tilmelde et hold.