En noget mere afslappet formand ved årets corona-udgave af det bornholmske femdagesløb, Etape Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen

Ny udgave af Etape Bornholm giver stof til eftertanke

Formand og løbsarrangør for Viking Atletik, Claus Clausen, er efter to dages etapeløb overrasket over, hvor mange deltagere, der kommer for at støtte op om det aflyste etapeløb over en hel maraton på fem dage. Det giver stof til eftertanke.

Etape Bornholm

– Der kom jo nogen flere, end jeg havde turdet håbe på.

Formand og løbsarrangør for Viking Atletik, Claus Clausen, er efter to dages etapeløb overrasket over, hvor mange deltagere, der kommer for at støtte op om det aflyste etapeløb over en hel maraton på fem dage.

– Jeg havde jo håbet på, at der ville komme 6-700 i løbet af ugen, men jeg vurderer selv, og det kan godt være, at det er en ukvalificeret en vurdering, at der har været omkring 800 i Hasle, og det gør jeg ud fra det salg, vi har haft af t-shirt og medaljer samt udlevering af startnumre, siger Claus Clausen.

Man kan hver dag ganske gratis løbe Etape Bornholms ruter i tidsrummet fra klokken 10-19. Ruterne er skiltet af, men der er ingen vejvisere ude med flag, ligesom der heller ikke bliver registreret nogen tider på løberne. Man kan dog få udleveret et gratis startnummer.

– Jeg håber, at løberne henter et startnummer i løbet af ugen, for når de løber rundt, må man godt kunne se, at det er nogen, der deltager i et løb. Det gør det nemmere for alle, også for dem, der ikke løber, siger løbsarrangøren.

Fordelingen af, hvordan deltagerne møder op, har også været et af de forhold, der har overrasket Viking Atletik i forbindelse med nødudgaven af femdagesløbet.

– Jeg havde troet, at det ville hedde 40,20,40 i forhold, hvordan deltagerne procentmæssigt ville komme i løbet af dagen. Men den hedder nok 70, 10 og 20 i forhold til de tretimers perioder, vi har, siger formanden om Etaperuterne, der er åbne i 9 timer hver dag.

– Om aftenen er der mange lokale. De kommer efter at have været på arbejde, siger Claus Clausen.

Til gengæld ser det ud til, at løbere ovrefra primært vælger at løbe om formiddagen.

– Der er rigtig mange, der siger, at de ikke ville have løbet etapen under normale omstændigheder, men de kommer her, fordi de kan få lov til at løbe, når de vil, og fordi de kan gøre det for sig selv, siger Claus Clausen.

Derfor er det en tanke hos formanden, at man på samme tilmeldingsvilkår som for dem, der vil deltage i det store løb klokken 18, måske kunne arbejde på, at man også kan vælge at løbe om formiddagen.

– Hvis de vil være en del af etapen, så kan vi måske gøre det for dem, men mod samme betaling, som for de andre deltagere, for det er jo det, vi lever af, siger løbsarrangøren fra Viking Atletik, der dog vil evaluere årets corona-udgave af “Etape Bornholm” med rette udvalg i atletikklubben.