Der er ikke blevet spillet kvindehåndbold på Bornholm, siden Team NH takkede af i 2017-turneringen. Foto: Berit Hvassum

Team Bornholm tilmelder seniorhold for kvinder i HRØ-turneringen

For første gang siden 2017-turneringen, hvor Team NH afsluttede en lang årrække som øens eneste kvindehold i håndbold, forsøger Team Bornholm i den kommende sæson at stable et bornholmsk damehold på benene i HRØ-turneringens Serie 1.

– Vi har allerede tilmeldt holdet, og så vil et kommende spillermøde, som vi ikke har sat dato på endnu, vise, om der er spillere nok, der kunne tænke sig at være med, siger Søren Mortensen, fungerende næstformand i Team Bornholm.

– Vi ved, at der er mange, der gerne vil spille, når det foregår på hjemmebane, men det her kræver altså også, at man er indstillet på at skulle rejse engang imellem, tilføjer han.

Når det er Team Bornholm, der har taget initiativet til det nye Serie 1-hold, skyldes det først og fremmest, at der er en hel af U19-spillerne fra sidste års Team Bornholm, der rykker op uden udsigt til at have noget klubhold at spille på.

– Men der er også et par spillere, som vender hjem til øen, og vi har også hørt om et par CF’ere (tjenstgørende hos Beredskabscenter Bornholm, red.), som måske kunne være interesserede. Så med nogle af de yngste spillere fra det gamle Team NH-hold, som også gerne vil i gang igen, så ser det ganske lovende ud, vurderer Søren Mortensen.

Team Bornholm påtager sig med holdtilmeldingen også det økonomiske ansvar, som i forvejen omfatter fire rejsende ungdomshold.

– Ja, det gør vi, men det gør vi gerne, hvis det er det eneste tilbud, vi kan give de U19-spillere, der rykker op. Vi spurgte klubberne, om der var nogen af dem, der ville påtage sig at køre et damehold. Det var der ikke, så udspillet er fra starten også kommet fra os, siger Søren Mortensen.

– Jeg synes da, at det vil være fedt, hvis vi igen kan byde det bornholmske publikum på noget damehåndbold, og at det på sigt kan blive lige så stor en succes, som herreholdet i Viking Rønne har været, tilføjer han.