NB Bornholms træningskamp mod RIK i tirsdags blev den eneste i en forrykt forårssæson. Foto: Berit Hvassum

Alle NB Bornholm-kampe i slutspillet er aflyst

Spådommen om det totale afbudskaos i DBU Københavns forsøg på at gennemføre et træningsslutspil for de hold i Københavnsserien, der ikke skal spille om oprykning til Danmarksserien, er nu overgået til virkelighedens verden.

I puljen, hvor NB Bornholm skulle have mødt HB, Fremad Amager, FC Græsrødderne og FB, har HB, FC Græsrødderne og FB ikke uventet meldt afbud til de tre kampe, der skulle have været spillet i Nexø. Ikke uventet, fordi der ikke spilles om noget som helst, og fordi det af samme årsag er gratis at melde afbud. Det er op til klubberne selv, om de gider stille op efter næsten tre måneders coronapause.

Torsdag blev parodien på en fodboldturnering fuldendt, da NB Bornholm også valgte at melde afbud til lørdagens kamp mod Fremad Amager i Sundby Idrætspark.

– Det har regnet ned over os med skader, og da et par af spillerne skal til konfirmation, har jeg valgt at melde afbud, fortæller træner Thomas Jørgensen.

– Jeg gider ikke tage af sted med 11-12 spillere og blive rundbarberet med 5-0. Det ville være for åndssvagt at slutte en fuldstændig forrykt forårssæson af på den måde, når det er frivilligt, om vi vil stille op.

– Jeg ville sindssygt gerne have spillet, men omstændighederne gør, at vi melder afbud, skriver Thomas Jørgensen i en sms til Bornholms Tidende.

Indtil videre har FC Græsrødderne også meldt afbud til kampene mod FB og Fremad Amager, og det betyder, at der kun er tre kampe tilbage på programmet i træningsslutspillets pulje 1. Seks af de planlagte ti kampe er aflyst, og kun én kamp er indtil videre blevet gennemført. Onsdag aften vandt HB over FB med 3-1.

De fire aflyste slutspilskampe betyder, at NB Bornholm ikke kommer i kamp igen for alvor før midt i august måned, hvor 2020/21-turneringen starter, og hvor der også skal spilles en semifinale i Sydbank Pokalen.