Anders Holm Hartmann modtagerf DBI Bornholms Udviklingspris for sit arbejde med Floorball Fællesskabet Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum

Mænd med skavanker samles på floorballbanen

DGI Bornholms Udviklingspris 2020 tilfalder træner Anders Holm Hartmann fra Floorball Fællesskabet Bornholm.

Anders har taget initiativ til at lave et floorballhold for mænd med skavanker. I første omgang målrettet mænd med cancer, dernæst mænd med kronisk sygdom – men i dag er alle mænd med skavanker velkomne.

Anders har med en sin kæmpe drivkraft taget kontakt til Bornholms Regionskommune, Kræftens Bekæmpelse og DGI Bornholm for at få stablet holdet på benene. Han har selv kørt rundt med pjecer på lægehuse og indkøbssteder for at rekruttere mændene.

Anders har ligeledes informeret den lokale presse og skabt positiv omtale for at markedsføre holdet. Han står selv for træningen sammen med formanden, Johan Håkansson, og møder altid op med et smil og en gejst, der smitter.

Nytænkningen består i at målrette et tilbud for en specifik gruppe. Mænd, hvor det kan være svært at komme ud af døren og hen til idræt. Anders og Johan kan med deres store trænererfaring justere på og afvikle træningen alt efter, hvem der møder op.

Floorball Fællesskabet Bornholm skaber et vigtigt mødested for mændene. Anders’ hyggelige facon og tilgang til deltagerne gør også, at han kan fastholde dem i et lystfyldt idrætsfællesskab. Mændene oplever at forbedre sig træningsmæssigt og være en del af et foreningsfællesskab.

Til næste sæson håber Floorball Fællesskabet Bornholm meget på at kunne udvide træningstiden med et formiddagshold om torsdagen for på den måde at tiltrække endnu flere mænd i målgruppen. Et par af deltagerne har allerede tilbudt at hjælpe med trænertjansen, fordi Anders har formået at inddrage og engagere dem i træningen.

Yderligere har Floorball Foreningen Bornholm også oprettet en motionsfloorballhold for kvinder, fremgår det af indstillingen til DGI Bornholm.

Da Anders Holm Hartmann for tiden er ramt af alvorlig sygdom, har det endnu ikke været muligt at overrække ham prisen. Det vil ske ved en kommende lejlighed, oplyser DGI Bornholm.