FOTO: Helene Koefoed passer både gymnasiet, to fritidsjobs samt instruktør- og bestyrelsesarbejdet i Nyvest og DGI Bornholm. Foto; Jacob Jepsen

19-årig Nyvest-gymnast hædret med DGI’s ungepris

Forældrene måtte kæmpe for at holde hende hjemme, men så var det heldigvis lige en græsplæne, der trængte til at blive friseret med den store haverive.

Derfor var 19-årige Helene Koefoed også klar til at blive hyldet, da fire biler med pressefolk, repræsentanter for DGI Bornholm og Helenes egen forening pludselig rullede ind på gårdspladsen på Spageregård i Nylars for at overrække den unge Nyvest-leder DGI Bornholms Ungepris 2020.

Helene er i ordets bogstaveligste forstand en ildsjæl. Selv om hun i de sidste tre år har gået på gymnasiet i Rønne og også har haft et par fritidsjobs ved siden af, der skulle passes, har hun aldrig svigtet det, hun brænder mest for – gymnastikken hjemme i Nyvest.

Helene mødte op i Nyvest Centret første gang som to-årig på Tons og tummel-holdet, sammen med sin far og sin lillebror, og hun fik sit første hjælpetrænerjob på et af foreningens børnehold som otte-årig. I 2011 blev instruktør for Rejsehold 1 – det kalder de gymnastikholdene i Nyvest – for de 6/7-årige, og de sidste par år har hun stået for Rejsehold 4 (6.-8. klasse) og de voksne på Rejsehold 6.

Desuden har hun været instruktør for DGI Bornholms sommerhold, som var med til Landsstævnet i Aalborg.

Som aktiv gymnast har Helene Koefoed selvfølgelig i mange år deltaget på DGI Bornholms landsdelshold – først 10/13-holdet, så juniorholdet og de sidste par år på ynglingeholdet.

Den unge Nyvest-leder er ikke kommet sovende til de mange oplevelser i gymnastikkens verden. Hun har gennemgået utallige kurser, og når hun også har fået studenterhuen, venter et ophold på gymnastikkens højborg i Danmark, Gymnastikhøjskolen i Ollerup.

Men det er ikke slut endnu. Helene Koefoed har siden 2017 også siddet i Nyvests hovedbestyrelse. Det er der ikke mange i hendes alder, om nogen, der kan skrive på cv’et.

– Det er fantastisk at se, at du i så ung en alder også tager ansvar for den fremtidige udvikling af idrætten, fremhævede DGI Bornholms formand, Ole Dreyer, i forbindelse med prisoverrækkelsen.