Birger Jørgensen. Arkivfoto:.

93 heste til start på Bornholms Brand Park

Ni profesionelle trænere og dygtige catchdrivere fra det øvrige land samt Sverige tager turen til Bornholm for at supplere deres tre bornholmske kollegaer – Frank Mikkelsen, Kim Morternsen og John Gommanns, når Bornholms Brand Park på tirsdag disker op med et program med ikke færre end 93 heste til start. Af samme årsag skal der køres ti løb samt et prøveløb med seks heste bag snorene.

Og det er kuske fra den absolut øverste hylde inden for dansk travsport, der uden vederlag giver en hjælpende hånd til de bornholmske hesteejere i en tid, hvor amatørkuskene er forment adgang til travbanen, og hvor der fortsat køres uden publikum.

Den tidligere verdensmester Birger Jørgensen, der har hjemmebane i Aarhus, kommer til start i alle ti løb, mens den trofaste bornholmerkending, den tidligere danmarksmester René Kjær, har fået otte køreture. Dagens mest spændende opgave for Birger Jørgensen kan blive 6. løb, hvor han fra startposition 1 genforenes med den tidligere derbyvinder Stand And Deliver.

Fra Sverige kommer en af Nordens bedste catchdrivere, Jörgen Sjunnesson, mens de øvrige gæstekuske er René Jonassen, Max Nielsen, Kasper K. Andersen, Ulrik Christoffersen, Ken Ecce og Mads Hviid Nielsen. Ulrik Christoffersen overtager sin far, Kenn Christoffersens køreture med Wilbur, Toxido og Jetset Onion, mens de øvrige kuske alle skal på banen seks, syv eller otte gange med for dem ukendte heste.

I første omgang var det meningen, at der skulle trækkes lod om opgaverne for de kuske, som ikke kører deres egne heste, men det faldt ikke i god jord hos flere af hesteejerne. De foretrak at entrere med kuske, som de tidligere har samarbejdet med på Bornholms Brand Park, og sådan blev det. Resten af hestene er blevet fordelt blandt resten af kuskene, således at de får nogenlunde lige mange køreture i tirsdagens løb.

Ni køreture til Mikkelsen

Frank Mikkelsen skal på banen ni gange, ligesom han også kommer til start i dagens prøveløb. John Gommanns kører Lotti (1. løb), Canavarro (2), Aston Martin (4), bornholmsmesteren Solon (6) og Donerailrose (9), mens Kim Mortensen sidder op bag egentrænede She’s Racy (4), B G Anna Maria (7), Dora Solo (9) og Bad Shadow (9) samt Stald Luckys Aura (3).

Af hensyn til de mange gæstekuskes hjemrejse starter løbene på tirsdag allerede kl. 15.30. TV2/Bornholm sender løbene direkte til de bornholmske travelskere, kun afbrudt af nyhederne kl. 17 og 18.

– Næste løbsdag på Bornholm bliver søndag den 7. juni kl. 13.00, idet løbene den 22. maj og 5. juni er aflyst. Lige nu er den dag også kun for professionelle kuske og uden publikum, men vi kan jo håbe, at Mette Frederiksen ændrer på det, inden vi når så langt, lyder det fra driftslederen på Bornholms Brand Park, Charlotte Berg, der dermed kommer oppe på fem aflyste løbsdage i dette forår.