Claus Clausen, fuldtidsansat formand hos Viking Atletik. Arkivfoto: Allan Rieck

Viking Atletik har igen slået rekord: Nærmer sig milepæl

Når Claus Clausen, eventmanager i Viking Atletik, gør status for året der gik, kan han konstatere, at atletikklubben igen har slået rekord.

Viking Atletik nåede sidste år op på 1967 medlemmer, og dermed er 141 nye kommet til siden 2018.

– Det er suveræn rekord, fastslår Claus Clausen.

Han har svært ved at forstå, hvordan Viking Atletik kan blive ved med at vokse.

– Jeg bliver overrasket hver eneste gang, at vi sætter rekord. Da jeg blev ansat i 2011 var vi omkring 800 medlemmer. Dengang fik vi lavet en analyse, som viste, at vi på et tidspunkt ville nå op på tusind medlemmer. Det troede jeg overhovedet ikke på, og nu er vi snart det dobbelte, siger Claus Clausen.

Men eventmageren tror også, at grænsen er ved at være nået.

– Jeg tror heller ikke, at vi kan blive ved med at vokse, for hvor skal medlemmerne efterhånden komme fra, spørger han.

Claus Clausen er derfor forberedt på, at det kan begynde at gå den anden vej igen. Det sker formentlig allerede i løbet af årets første måneder.

– Alt går i bølger. Det går jo op og ned. Vi skal være glade for, at vi er så mange, som vi er. Men vi skal også kunne tage en kommende nedgang med et smil, for den kommer på et tidspunkt, fortæller Claus Clausen.

– Det er velkendt, at vi ofte mister helt op mod 10 procent af vores medlemmer i starten af et år. Men de senere år er der så bare kommet flere nye den anden vej, tilføjer Claus Clausen.

Han fastslår samtidig, at det ikke er et mål i sig selv for Viking Atletik at blive så mange medlemmer som muligt.

– Det er til gengæld et mål at have nogle gode attraktive tilbud til vores medlemmer. Vi skal ikke fokusere på, at vi skal være mange. Vi skal fokusere på kvaliteten af vores tilbud, for det er den måde, vi fastholder vores medlemmer.