Eget foto

Bornholmere var på plads i Dublin: Nu skal vi have billetter til EM på hjemmebane 

Ægteparret Connie og Finn Jensen, 62 og 68, fra Rønne, har fulgt landsholdet i tykt og tyndt i mere end 30 år. Mandagens afgørende EM-kvalifikationskamp i Dublin, da Danmark kvalificerede sig til EM var ingen undtagelse. Sammen med en lille delegation fra Roliganklubben Bornholm lagde de ud med fredagens kamp mod Gibraltar i Parken, inden de kom trætte hjem med den sidste færge ved midnat mandag aften.

– Vi tog afsted fredag formiddag mod København, og så var vi lidt ude og se på de lokale værtshuse, inden vi skulle i Parken. Selvom kampen lige skulle i gang, så synes jeg, vi spillede godt efter pausen, hvor målene heldigvis kom nede i den ende, hvor vi stod, fortæller Finn Jensen.

Danmark måtte nøjes med at føre 1-0 ved pausen mod lilleputnationen Gibraltar, men i anden halvleg gik det bedre og Danmark vandt kampen 6-0.

Næste formiddag gik turen til München og videre til Dublin, hvor den afgørende kvalifikationskamp mod Irland ventede på det store Aviva Stadium med plads til 50.000 mennesker.

– Vi blev indlogeret på et hotel midt i byen fyldt med danskere. Så der var en fantastisk stemning hele weekenden. Vi gik i et fælles optog mod stadion mandag aften, hvor vi gik og sang, siger Finn Jensen.

Han oplevede en stor gæstfrihed fra irerne.

Selve kampen mellem Danmark og Irland, som endte 1-1 var ikke nogen stor oplevelse, men med uafgjort kom kvalifikationen i hus, og det var det vigtigste for Finn Jensen og de andre roligans.

– Det var en stor forløsning, og efter kampen kom både landstræner Åge Hareide og spillerne ned og takkede for støtten. Vi var kun danskere på stadion til sidst, og vi havde en stor fest, fortæller Finn Jensen.

Roligan siden 86

Finn Jensen har været roligan siden 1986, og han var med til at starte roliganklubben på Bornholm i 1992, da Danmark blev blev europamestre. Den lokale forening har i dag omkring 60-70 medlemmer.

I mange år var Finn Jensen desuden medlem af den landsdækkende forening ”De Danske Roligans”, som blev nedlagt for fem år siden.

Det startede med en tur til Finland i 1986, og siden er det er blevet til ture over hele Europa og massevis af gode oplevelser.

– Jeg har været med til samtlige slutrunder siden 88 på nær Sydafrika i 2010 og Rusland sidste år, fortæller Finn Jensen.

For første gang i historien får det danske landshold nu lov til at spille slutrundekampe i Parken, når EM kommer til København, og det vil Finn Jensen nødig gå glip af.

– Nu bliver den store udfordring at skaffe nogle billetter til kampene. Det bliver vanskeligt, men jeg vil gøre, hvad jeg kan. Jeg er ikke i tvivl om, at fik jeg 500 billetter, så kunne jeg sælge alle 500 på Bornholm. Men det får jeg ikke. Hvis jeg får 20, så jeg er mere end tilfreds, siger han.