Trængsel i Onsbækskoven ved lørdagens Stjerneløb

Ingen kan huske, hvornår der sidst har været så mange deltagere til Stjerneløbet. Ikke færre end 45 ryttere sad klar på startstregen, da årets sidste arrangement i Bornholms Cycle Club i lørdags blev skudt i gang i Onsbæk Plantage.

Eliteklassen havde 13 deltagere, og ikke uventet blev dagens vinder Emil Toudal, der til daglig kører for landevejsholdet BHS-Almeborg Bornholm, men benyttede juleferien til at deltage i Stjerneløbet. Emil Toudal var tidligere en meget habil mountainbikerytter, og det var tydeligt, at han ikke har glemt teknikken med at køre i skoven. Han gennemkørte den 5,2 km lange ”stjerne” tre gange i tiden 44,59 min.

Kampen om anden- og tredjepladsen var mere tæt imellem Lars Sonne og Jens Jørgen Munch. På de første to gennemkørsler have Sonne et forspring på 20 sekunder, men på sidste runde satte Jens Jørgen Munch turboen til. Det var dog lige akkurat ikke nok, idet Lars Sonne snuppede andenpladsen i tiden 48,37 min. – blot ét sekund foran Jens Jørgen Munch.

Andreas Bøgsted-Møller blev nr. fire i tiden 51,04 min., mens Micky Ankerstrøm tog sin af femtepladsen med tiden 51,30 min.

Motionsklassen havde hele 21 ryttere til start. De skulle gennemkøre ”stjernen” to gange, og her var Jannik Møller, der til daglig kører rundt i de etiopiske bjerge, bedst med tiden 37,30 min. – 30 sekunder hurtigere end Michael Andersen på andenpladsen. Bjarne Madsen blev nummer tre med tiden 40,45 min. foran Benny Jørgensen og Karsten Mogensen.

I dameklassen var der syv deltagere, der også skulle to gange rundt på stjerneruten. Her blev Sanna Nielsen en sikker vinder i tiden 46,38 min. – mere end to minutter hurtigere end Nina Gjettermann (48,41), mens Maiken Jørgensen nappede tredjepladsen i tiden 49,57 min.

Ungdomsrytterne kørte også to omgange med Mathea Jørgensen. I U15-klassen cyklede Victor Jensen sig til førstepladsen. Det samme gjorde Gustav Folkmann i U13-klassen, mens Gustav Johannesen blev dagens vinder i U11-klassen.