Hvem skal have årets sportspriser?

Bornholms Tidende ruller den røde løber ud lørdag den 1. februar næste år, når avisen er vært for det traditionelle sportsshow. Det er aftenen, hvor vi skal se tilbage på 2018, og hvor bornholmsk idræt i almindelighed og øens største navne i særdeleshed skal hyldes.

Vi skal have kåret Årets Talent 2018, Årets Leder 2018, Årets Senior 2018 og sidst, men ikke mindst skal vi have uddelt Bornholms Tidendes Sportspris for 52. gang.

Festlighederne finder sted på Hotel Green Solution House i Rønne, og blandt gæsterne vil være nogle af de gode folk, som siden 1967 er blevet smykket med Bornholms mest prestigefyldte sportspris.

– Sporten har altid fyldt meget på Bornholm og i Bornholms Tidende. Sportsprisen er både den mest traditionsrige og den mest prestigefyldte pris på Bornholm, og det har den været i over 50 år. Heldigvis bliver de bornholmske udøvere ved med at skabe gode resultater, og 2018 er ingen undtagelse. Igen i år har vi været vidner til nogle imponerende præstationer, og det er dem, som skal hyldes, siger Bornholms Tidendes chefredaktør, Søren Christensen.

Blandt tidligere vindere af Bornholms Tidendes Sportspris er både dette års etapevinder i Tour de France, Magnus Cort, og OL-løberen Anna Holm, som endda begge har vundet prisen to gange, ligesom badmintonstjernen Mathias Christiansen tidligere har vundet den.

I løbet af den festlige aften kommer også et længere indslag, der peger tilbage mod en af de mest markante sportsbegivenheder i det forgangne år. Og naturligvis med en bornholmsk vinkel.

Indstillingerne begynder nu

Bornholms Tidendes læsere kan helt frem til den 10. januar komme med indstillinger til fire priser, ligesom sportsredaktionen løbende vil finde årets største resultater frem fra arkiverne. Efter nytår vil en jury vælge, hvilke af læsernes forslag der bliver de officielle kandidater til priserne. I hver katagori vil der være tre kandidater, og siden vil den endelige vinder bliver afsløret under sportsshowet den 1. februar.

Juryen består af medlemmer af Bornholms Idrætsråd, DGI Bornholm og Bornholms Tidendes sportsredaktion.

Men i første omgang er det op til jer, kære læsere, at komme med jeres bud på, hvem I mener, der bør hædres. Vi er klar til at tage imod jeres indstillinger og hellere i dag end i morgen. Fortæl os, hvem I ser som det største stjerneskud på talenthimlen, hvilke ledere og seniorudøvere der bør hædres for sin indsats, og endelig hvem der skal have sportsprisen.

Mange bornholmere har konstant gode oplevelser i klubberne og foreningerne, men der er alligevel projekter, som stikker ud og er noget helt særligt. Lederprisen uddeles som påskønnelse for et enestående lederarbejde inden for bornholmsk idræt over en længere periode eller for gode nyskabende initiativer i 2018.

Talentprisen, den kan også kaldes ungdomsprisen, uddeles for en god sportspræstation i 2018, individuelt eller som hold.

Seniorprisen gives for en ekstraodinær gode sportspræstation, individuelt eller som hold, i senior- eller veteranklasserne.

Bornholms Tidendes Sportspris gives for elitepræstationen ud over det sædvanlige, individuelt eller som hold.

Send en kort, motiveret indstilling på din kandidat eller dine kandidater til Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne, mærket Sportspris. Du kan også sende den som mail til [email protected] . Vi skal have din indstilling senest mandag den 14. januar 2019 kl. 12.

Alle, der sender os forslag, deltager i en konkurrence om en kurv med lækre bornholmske produkter.