Et godt år i Viking: Uhørt mange har passeret målstregen

Viking Atletik kan se tilbage på et travlt 2018 med rigtig mange events, når nytåret snart kan skåles ind.

Mere end 19.000 deltagere løb over en målstreg til Vikings events i 2018. Klubbens formand, Claus Clausen, beskriver det selv som “et uhørt højt tal”.

– Cirka 19.000 tidtagninger på den ene eller den anden måde, er det blevet til. Det er flot, skriver han på Viking Atletiks hjemmeside.

Med i statistikken tæller Etape Bornholm højt. Eventet står for de 10.000 starter. Derudover har klubben stået bag mange løbeevents, cykelløb, tri-konkurrencer og orienteringsløb.

Klubben oplyser, at mange af deltagerne kommer ovre fra. De rejser altså til Bornholm for at deltage.

– Vi ved også, at mange af disse deltagere, har pårørende med, når de kommer hertil. Vi har engang spurgt etapens deltagere, hvor mange “ikke løbere” der var med på turen til Bornholm. Det blev i snit til 1,4 pårørende pr. deltager i løbet. Så tallet for tilrejsende til øen, kan være så højt som mellem 8000 og 10.000 personer i løbet af et år, skriver Claus Clausen.

Ved Höst Open er kun cirka 15 af løberne lokale – resten af de 900 deltagere er tilrejsende. Dertil kommer deres pårørende.

– Vi ved, at selv ved de små events, er netop det, at man kan være med til et løb, en af årsagerne til, at Bornholm bliver valgt som rejsemål. Vores indsats kommer mange andre end os, medlemmerne af Viking Atletik, til gode. Det er vi stolte over, skriver Claus Clausen.

Viking Atletik har 1700 medlemmer.

– Tak til alle, der har bidraget til vores events og træninger på den ene eller den anden måde, slutter formanden.

Klubben har endnu et enkelt event på programmet. 31. december inviterer Viking Atletik sine medlemmer på en løbetur, hvorefter nytåret skåles ind.