Mathias Christiansen efter usædvanlige nederlag: Vi skal tilbage i topform

Siden Mathias Christiansen og Christinna Pedersen begyndte deres makkerskab i august 2017 har de udgjort Danmarks bedste mixeddouble og samtidig er de blandt de absolut bedste i verden.

Fra de regerende olympiske mestre og nedefter blev hele den internationale badmintonelite i mixed double overrumplet, da det nye par sidste år sprang alle de nederste trin på karrierestigen over og trådte direkte ind på øverste hylde.

Efter et blot et år sammen spillede 24-årige Mathias Christiansen og 32-årige Christinna Pedersen sig op som nummer fem på verdensranglisten.

Men på det sidste er kurven begyndt at vende. Pludselig har parret måtte indkassere nogle overraskende nederlag, så de nu er dalet ned på en sjettepladsen på ranglisten.

I begyndelsen af november tabte de på førstedagen ved China Open.

Der var ellers store forventninger til det danske par, som var femteseedet. Men de forventninger blev ikke indfriet, og de tabte i to sæt til det kinesiske par He Jiting og Du Yue.

Ugen efter måtte danskerne igen se sig slået i første runde ved Hong Kong Open, hvor de tabte til Lee Yang og Hsu Ya-Ching fra Taiwan.

– Vi kæmper lidt med at få spillet til at fungere, som vi gerne vil for tiden. Sådan er det jo i perioder. Man kan sige, at vi har haft et år, hvor det næsten kun er gået en vej, så det er faktisk ikke så underligt, at vi lige får et lille dyk nu. Så vi tager det ikke så tungt, selvom vi selvfølgelig arbejder stenhårdt for at komme tilbage i topform, siger Mathias Christiansen.

Derfor er de seneste resultater heller ikke noget, der får bornholmeren til at tvivle på parrets spil.

– Nej, det gør vi ikke. Vi vil også hellere have et lille formdyk nu, end når OL-kvalifikationen begynder til maj. Selvfølgelig er det ikke sjovt at ryge ud i første runde, det har vi ikke rigtig prøvet tidligere. Men vi arbejder videre, og vi skal nok komme godt ud af det igen, forsikrer Mathias Christiansen.

Han forsøger at pege på nogle af de ting, som ikke er lykkedes for ham og Christinna Pedersen:

– Vi mangler noget skarphed, og så mangler vi selvfølgelig også noget selvtillid, siger bornholmeren og fortsætter:

– Og så er det bare sådan, at hvis vi ikke som minimum er oppe på omkring 85-90 procent af vores topniveau, så er der bare så mange par, som vi kan tabe til.

Trods et hårdt program kommer både Mathias Christiansen og Rasmus Messerschmidt til Bornholm den første weekend i december, hvor Badminton Bornholm inviterer til tekniktræning, for alle øens unge spillere.