Viking Atletik lancerer nyt stort cykelløb

Efter længere tids forberedelse lancerer Viking Atletik sidst i juli til næste år et stort cykelløb på mountainbike, hvor deltagerne selv kan vælge at køre distancer på mellem 45 og 85 kilometer.

Det sker efter, at atletikklubben tidligere i år fik tildelt 100.000 kroner af Bornholms Regionskommune til udvikling og udførelse af et nyt MTB langdistance cykelløb.

Siden har Viking Atletik arbejdet på at udvikle løbet, og nu er datoen fastlagt for løbet, som bliver kørt søndag den 30. juni.

Løbets start og mål vil være på Landsstævnestadion, og ruten vil gå fra Rønne op via vestkysten til Hammeren og videre ind gennem Olsker, Rutsker Højlyng, Rø Plantage til Almindingen og derfra tilbage til Rønne. Ruten vil stort set følge cykelvejnettet.

Undervejs køres der på de fire faste MTB spor, der er på Bornholm. Det er Skovlysporet, Ringebakkerne, Almindingen og Den Grønne Ring. Desuden lægges der andre spændende passager ind på vejen, hvor rytterne vil blive udfordret på terræn – ikke mindst bakker og sving. Blandt andet en afstikker i Rø Plantage.

Det er helt på til rytterne selv, hvor langt de vil køre. Løbet vil først og fremmest være et oplevelsesløb, hvor det handler om at have en god dag.

Bliver løbet en succes, vil det blive gentaget de kommende år, og formentlig vil det være med til at udvikle Bornholm til et sandt mekka for MTB entusiaster.

– Det er altid spændende, når man prøver en ny form for event af. Er der efterspørgsel efter det? Det tager som regel nogle år, at få oparbejdet et større deltagertal. Vi har allerede fået mange gode tilbagemeldinger, så nu må vi se, hvordan det går, skriver, eventmanager hos Viking Atletik, Claus Clausen i en pressemeddelelse.