Bornholmere indstillet til fornem pris

Når cykeldanmark på fredag afholder prisuddelingsfesten Danish Bike Award på Docken i København, er der gode chancer for, at et bornholmske cykelløb vinder et fornem pris.

Det er bjergløbet BornFondo, der køres i og omkring Gudhjem i maj, som er indstillet til at blive årets cykelevent.

BornFondo hed tidligere Gudhjem Bjergløb og blev holdt første gang i 2014. Siden er arrangementet vokset i størrelse, og tæt på 1000 motions-cykelryttere deltog i løbet i foråret.

Det er Bornholms Cykel Club, der er arrangør af BornFondo, og her er man stolte af at være nomineret til den store pris, fortæller medarrangør, Anders Cort:

– Jeg tror faktisk, vi har en chance for at vinde på fredag. Men bare det, at vi er nomineret, er vi enormt stolte over. Men selvfølgelig kunne det være sjovt, hvis vi vandt, siger Anders Cort.

Der er allerede tilmeldt 120 deltagere til næste års BornFondo, som køres 25. og 26. maj.

Også Magnus Cort og BHS-rytteren Martin Toft Madsen er indstillet til en ”bike award” i kategorien årets danske landevejsrytter 2018 og Årets Enkeltstartsrytter 2018. Cort er blandt andet for sin fornemme etape-sejr under Tour de France i juli måned, mens Martin Toft vandt sit tredje DM på stribe og blev nummer ti til VM.

På cykelsiden Feltet.dk kan du frem til onsdag klokken 12 afgive din stemme på BornFondo og Magnus Cort, hvis du vil hjælpe bornholmerne lidt på vej.