Missen fra Rønne forlænger med BHS-Almeborg

Endnu en af BHS-Almeborg Bornholms trofaste og stabile ryttere har forlænget sin kontrakt med det bornholmske cykelhold.

Emil Toudal, der på BHS-Almeborg går under tilnavnet Missen fra Rønne, har været en vigtig del af den succesfulde sæson, det bornholmske cykelhold har haft i år, og derfor glæder det sportsdirektør Christian Andreasen, at han fortsætter på holdet fremover:

– Emil har været med på vores hold siden efteråret 2014. Han kom til vores hold fra vores lokale fødekæde BCC. Vi tog ham til os, da han var nyoprykket førsteårs senior, og han har lært meget og rykket sig år for år. Han er en af vores mest pålidelige og stabile ryttere, og spørger du hvilken som helst rytter på vores hold, vil de svare, at Emil altid gør hvad han får besked på. Han er en rigtig kulturbærer for vores cykelhold, fortæller Christian Andreasen.

Emil Toudal har i denne sæson vist, at han sagtens kan være med, hvor det er sjovt. Han vandt blandt andet bjergtrøjen i UCI-løbet Cholet pays de la loire efter en langt udbrud på mere end 180 kilometer.

Et af årets andre højdepunkter var, da Toudal kørte med i et af de såkaldte tv-udbrud under Post Nord Danmark rundt i år.

– Han bliver stærkere og stærkere år for år, og jeg er ret sikker på, at han udover at hjælpe de andre ryttere, også vil levere personlige resultater i 2019, tilføjer Christian Andreasen.

Selv er Emil Toual også glad for, at samarbejdet med BHS-Almeborg fortsætter:

Jeg er tilfreds med den sæson jeg fik leveret for holdet i sæsonen, i år. Jeg fik kørt en stabil sæson uden en decideret off-day i nogen af de vigtige sæsonmål. Men min indsats bestod primært i at hjælpe de andre på holdet. I 2019 er jeg opsat på, at jeg selv skal ud og levere resultater, siger Emil Toual.

Med forlængelsen af Emil Toual, ser holdet ud til at være på plads for den kommende sæson. BHS-Almeborg har tidligere meldt ud at man også har forlænget kontrakterne med Martin Toft Madsen, Nicklas Amdi Pedersen, Magnus Bak Klaris og Christoffer Lisson. Derudover har man indtil videre hentet Mads Rahbek og Jeppe Hanssing til holdet