Lunds lille lyspunkt

Fodbolddanmark skulle lige gnide øjnene en ekstra gang, da upåagtede Vendsyssel FF sidst i maj pludselig skrev Superliga på sit visitkort. En enkelt bornholmer havde endda sneget sig ind i den nærmest sensationelle historie om Hjørring-holdets indtog i landets fremmeste fodboldselskab.

Eller mere end det, Benjamin Lund spillede en markant rolle i begge de afgørende kvalifikationskampe mod Lyngby FC. Siden er det ikke blevet til meget spilletid for unge Lund. Halvvejs gennem grundspillet ingen spilletid overhovedet. Men i søndags kom Benjamin Lund igen ind i varmen. Da fik han hele kampen mod Horsens. Og gjorde det så godt, at han tør tro på mere spilletid.

Måske allerede på søndag, når Vendsyssel FF møder storebror AaB i matchen der naturligvis kun kan kaldes Slaget om Nordjylland.

– Det giver blod på tanden at komme ind og spille. Det er jo det, man lever for som fodboldspiller. Derfor håber jeg, at jeg får genvalg, siger Benjamin Lund til Bornholms Tidende.

Selvom Vendsyssel FF tabte 1-0 til Horsens i sidste weekend, så er Lund tilfreds med egen indsats:

– Jeg synes, det gik godt. Især fordi det var min første kamp i sæsonen. Horsens er et svært hold at møde, fordi de spiller meget fysisk. Men jeg synes, jeg leverede en fin figur, fortæller Benjamin Lund, som langt fra stiller sig tilfreds med den manglende spilletid.

– Jeg kan jo ikke gøre så meget ved det nu. I stedet må jeg kigge fremad. Nu har træneren endelig set min vej, og derfor gælder det for mig om at gengælde tilliden. Så jeg håber da, at jeg kan få flere kampe, siger bornholmeren.

Den væsentligste årsag til, at Lund har varmet bænken i denne sæson, hedder Daniel Christensen. Da den 30-årige venstre back i sommer blev hentet til Hjørring fra Westerlo i Belgien, vidste Lund, at det ville blive svært at få spilletid i denne sæson. De to spiller samme plads.

En skade holdt Daniel Christensen ude af kampen mod Horsens, og da Tidende talte med Benjamin Lund, vidste han ikke, om konkurrenten bliver klar til AaB-matchen søndag.

Hvis Christensen bliver klar, er Lund forberedt på, at hans plads igen er den kolde bænk.

Og dér har ingen fodboldspillere lyst til at opholde sig for længe ad gangen.

– Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke har været hårdt og frustrerende at sidde på bænken. Det er en stor mental prøvelse, at blive ved med at arbejde hårdt og bevare troen på, at chancen kommer en dag, fortæller den 21-årige forsvarsspiller. Han ved alt om, at han skal forsøge at vende den barske oplevelse til noget positivt.

– Det skal jeg gøre. Og jeg er overbevist om, at modgangen nu vil styrke mig senere, siger han.

Det er blevet hverdag i det nordjyske

Det er ikke kun Benjamin Lund, der har et svært efterår. Det gælder alle i Vendsyssel FF. Klubbens indtog i Superligaen var nærmest eventyrligt. De to første kampe blev vundet, 3-2 over først OB og siden Esbjerg.

Men siden har det i mere end én forstand været knap så sjovt at følge med fra sidelinjen, fortæller Benjamin Lund.

– Der var formentlig ingen, der regnede med, at Vendsyssel ville starte som lyn og torden. Og efter de første par kampe levede vi nok lidt på euforien. Det er klart, at forhåbningerne voksede. Og vi fik nok lidt for høje forventninger, for vi er trods alt et oprykkerhold, ser Benjamin Lund tilbage.

Efter sejrene over OB og Esbjerg faldt Vendsyssel langsomt tilbage i rollen som undertippet oprykker. Siden de glade dage i juli har klubben kun sat én sejr i banken af 11 mulige.

Af resten sluttede tre med remis, mens syv blev tabt.

– Det blev pludselig hverdag igen. Og så kommer der nogle svære perioder. Men jeg vil også sige, at vi har været lidt uheldige i flere kampe, hvor vi ikke har haft marginalerne på vores side, siger Lund.

Efterårets helt store lyspunkt blev skabt sidst i september, da vendelboerne nærmest sensationelt slog selveste FCK. 2-1 hjemme på Nord Energi Park i Hjørring. Dén sejr var med til at forny oprykkernes tro på, at de hører til i Superligaen.

– Den gode stemning er intakt. Vi er slet ikke begyndt at tvivle på os selv, for vi kan jo se, at vi kan være med i Superligaen. Det handler om at tage små skridt, og det snakker vi også om hele tiden. Det er jo ingen overraskelse, at vi skal kæmpe for at blive i Superligaen. Men vi tror på, at det nok skal lykkes for os, siger Benjamin Lund.

Måske fik Superligaens nummer næstsidst et skud nyt håb tidligere på ugen, da rutinerede Glen Riddersholm blev præsenteret som klubbens nye sportsdirektør. Fra næste torsdag afløser GuldGlen Mogens Krogh, der har valgt at forlade posten af personlige årsager.

– Det bliver da spændende at se, hvad han kan tilføje. Men jeg ved ikke, hvad det kommer til at betyde for mig. Jeg skal vel lige have en snak med ham, og så må jeg tage den derfra, siger Lund fra Bornholm.