Knudsker sparkede Viking ned på sidstepladsen

Med efterårets blot anden sejr overlod Knudsker fredag aften sidstepladsen i Bornholms Brand Ligaen i fodbold til Viking. Efter søndagens sejr på 3-1 over Nexø blev Knudsker denne gang noteret for en sejr på 1-0.

Vikings store problem er de manglende mål. Kun syv gange har Rønne-holdet fundet vej til modstandernes netmasker i efterårets første ni kampe.

Bedre ser det ud i forsvaret, selv om det var en fæl målmandsfejl af Viking-keeper Morten Skovgaard, der kostede hjemmeholdet det ene point i fredagens bundopgør. I det 82. minut gik Skovgaard galt i byen på en høj frisparksbold næsten helt ude fra hjørneflaget i venstre side, og det var nok til at gøre Knudskers Andreas Andersen til matchvinder.

Tidligere i 2. halvleg var Morten Skovgaard også på afveje, da han kom for sent og tog benene på en helt fri Ali Jawad. Knudsker-spilleren eksekverede selv straffesparket, men Morten Skovgaard klarede nemt det svagt placerede skud.

Tidligt i 1. halvleg havde Knudsker-målmand Edvin Lozic også nedlagt Vikings Oliver Falandysz, men da det skete uden for feltet, slap gæsterne med et gult kort til målmand Lozic.

Viking formåede ikke at udnytte, at de i ti minutter var en mand mere på banen. Halvlegens eneste store chance tilfaldt en helt fri Magnus Hjort Mortensen, men Viking-angriberen sparkede bolden lige i benene på Knudskers målmand.

Så var der mere gang i løjerne i de sidste 45 minutter, men det skyldtes nu mest de mange voldsomme frispark, som udløste både gule og røde kort.

Vikings Frederik Mogensen var den første, der var ude med riven, og da han kom på banen igen, nåede han kun at være inde i få minutter, inden han fik gult kort nummer to for at begå et lidt for voldsomt frispark mod Andreas Andersen. Så kom det røde kort også op af dommer Peter Bech-Jensens baglomme.

Men det var nu ikke første gang, det skete. Kort forinden var Knudskers Mathias Hansen blevet sendt tidligt i bad efter en batalje ude på sidelinjen, som fik linjedommer Jørgen Lund Jensen til at kippe en ekstra gang med flaget.

Desuden fik Knudskers Lucas Pacifino et gult kort, så gæsterne på et tidspunkt kun var ni spillere på banen.

Mens Knudsker nu kan holde en lang vinterferie, får Viking endnu en chance for at sende Knudsker tilbage på sidstepladsen. Men det kræver en sejr, når Rønne-mandskabet onsdag den 24. oktober spiller den udsatte kamp mod rækkens ubesejrede tophold, Midtbornholm.