Axelsen stempler ind i 2021 med suveræn sejr i Thailand

Viktor Axelsen sikrede sig en af karrierens største triumfer, da han i marts sidste år vandt den prestigefyldte turnering All England.

Siden har coronapandemien og en skade holdt danskeren fra banen, og ser man bort fra et par holdkampe i den danske liga, var tirsdagens opgør i Thailand Open hans første i knap ti måneder.

Danskeren viste imidlertid ikke store tegn på rust og vandt sikkert med 21-12, 21-6 over Sitthikom Thammasin, der ligger nummer 25 på verdensranglisten.

Selv er Axelsen nummer fire i verden.

Axelsen var flyvende og levnede ikke sin thailandske modstander mange chancer.

Danskeren virkede topmotiveret, og efter lidt startvanskeligheder tog han føringen i første sæt. Fra stillingen 12-11 så han sig ikke tilbage og vandt otte af sættets ni sidste dueller.

Dominansen tog han med ind til tredje sæt, hvor Thammasin uden held forsøgte at variere sit spil mod den fjerdeseedede dansker.

27-årige Axelsen var altdominerende i sættet, som udviklede sig til lidt af en ydmygelse for thailænderen. Sejren blev sikret på første matchbold.

Der var også et danskermøde på programmet i første runde. Hans-Kristian Vittinghus tog teten ved at vinde første sæt mod Rasmus Gemke, men sidstnævnte tog revanche og vandt de to næste sæt.

Verdensetteren Kento Momota meldte afbud kort før turneringen, da han var smittet med coronavirus. Siden besluttede hele Japans landshold ligesom Kinas at blive væk.

Herredoublen Mathias Christensen og Niclas Nøhr vandt i tre sæt over franskmændene Eloi Adam og Julien Maio. Det tog danskerne en time og tre minutter at avancere til næste runde.

Thailand Open er den første af tre turneringer, der skal spilles i Thailand i januar. I næste uge venter endnu en udgave af Thailand Open og derefter sæsonfinalen for de bedste.

/ritzau/