Pokaleventyr fortsætter med semifinale til Thomas Frank og co.

Den danske fodboldtræner Thomas Frank har gang i lidt af et pokaleventyr med sit Championship-mandskab, Brentford.

Tirsdag sikrede holdet fra den næstbedste fodboldrække i England sig således en plads i semifinalen i den engelske Liga Cup.

Det skete med en 1-0-sejr hjemme over Premier League-holdet Newcastle.

Den 22-årige angriber Joshua Dasilva sørgede for sejrsmålet cirka halvvejs i anden halvleg. En bold dumpede ned foran englænderen, der resolut afsluttede med sin første berøring og bragte værterne foran.

Efter den fornemme scoring lykkedes det Brentford at køre sejren hjem og booke den imponerende semifinaleplads.

Brentford var et af to Championship-hold, der havde spillet sig frem til kvartfinalerne. Det andet er Stoke, der onsdag møder Tottenham.

I tirsdagens opgør havde Thomas Frank givet plads i startopstillingen til to danskere. I det centrale forsvar spillede Mads Bech Sørensen hele kampen, mens også offensivspilleren Emiliano Marcondes fik fuld tid.

I anden halvleg blev Christian Nørgaard og Mathias Jensen skiftet ind, og dermed var der i alt fire danskere på banen, da slutfløjtet lød.

Det er første gang i Brentfords historie, at klubben er i Liga Cup-semifinalen.

Brentford var tæt på at sikre sig oprykning til Premier League i sidste sæson, men Thomas Franks tropper missede i sidste ende flere matchbolde.

Dermed håber mandskabet på, at der i denne sæson skal bookes billet til den bedste engelske række. Brentford ligger i øjeblikket på fjerdepladsen i The Championship med 35 point efter 20 kampe.

Nummer et og to sikrer sig direkte oprykning til Premier League, mens nummer tre, fire, fem og seks spiller playoffkampe om den sidste plads.

Manchester City og Arsenal mødes tirsdag aften klokken 20.45 i den anden af de i alt fire Liga Cup-kvartfinaler.

/ritzau/