Esbjerg går på juleferie med ottende sejr i træk

Viborg og Esbjerg har begge sat kurs mod oprykning til Superligaen. Fredag sejrede Viborg, og søndag gik Esbjerg på juleferie med en udesejr på 1-0 over Hvidovre.

Det var Esbjergs ottende ligasejr i træk i 1. Division, og dermed lægger holdet sig side om side med Viborg i toppen hen over vinteren.

Begge hold har 38 point for 16 kampe, mens Silkeborg på tredjepladsen har 31. Kun de to bedste rykker op.

Esbjerg leverede ingen stor indsats, men arbejdede de tre point hjem på den dårlige bane i Hvidovre.

Hvidovre fik den bedste start på kampen og dominerede i de første 20 minutter. Men da Esbjerg første gang viste tænder, kunne det også aflæses på måltavlen.

Vestjyderne slog en kvik kontra, og Jakob Ankersen afleverede bolden ind centralt, hvor finnen Joni Kauko fra kanten af feltet sparkede bolden ind nede ved den ene stolpe til 1-0 midtvejs i halvlegen.

Målet betød, at Hvidovre fortsat var mest på bolden i jagten på en udligning, og hjemmeholdet havde flere gode indlæg, der kunne have ført til 1-1.

Som minutterne gik, var Esbjerg bedre til at afvise Hvidovre, og udeholdet havde på den måde succes med at køre den knebne sejr hjem.

Med nederlaget holder Hvidovre ferie på niendepladsen med 19 point.

Årets sidste kamp i rækken blev senere søndag vundet af Vendsyssel med 2-0 på hjemmebane mod Fremad Amager.

Mikkel Agger tegnede sig for begge mål i de sidste 20 minutter.

Med sejren rykkede Vendsyssel op som nummer 10 med 14 point. På femtepladsen har Fremad Amager 21 point.

Fremad Amager, der torsdag slog Brøndby ud af pokalturneringen, sluttede dermed efterårssæsonen af med seks ligakampe uden sejr.

/ritzau/